Novi skandal u Seriji A, fudbaler uplakan napustio teren! Navijači vređali igrače, sudija prekinuo meč, defanzivac se revanširao!

05.01.2023

13:23

0

Nemile scene na stadionu Lećea

Novi skandal u Seriji A, fudbaler uplakan napustio teren! Navijači vređali igrače, sudija prekinuo meč, defanzivac se revanširao!
Samuel Umtiti - Copyright Profimedia

Novi skandal trese Italiju i Seriju A.

Fudbaler Lećea Samuel Umtiti u suzama je napustio teren, nakon što su se sa tribina, na utakmici sa ekipom Lacija, čuli uvredljivi komentari na rasnoj osnovi.

Leće je savladao Lacio sa 2:1, ali se nakon meča mnogo više govorilo o ponašanju gostujućih navijača, koji su uvrede uputili Umtitiju i njegovom saigraču, Lameku Bandu.

Kako su preneli tamošnji mediji, sudija Livio Marineli je zaustavio utakmicu kada je čuo uvrede, a spiker je obavestio navijače da će utakmica biti prekinuta ako se skandiranje ne zaustavi.

Navijači Lećea su potom skandirali Umtitijevo ime, a fudbaler je vidno uznemiren i u suzama na kraju utakmice napustio teren.

Predsednik Lećea Saverio Damijani rekao je da je Umtiti želeo da se utakmica nastavi.

- Zagrlio sam Umtitija, kao što to radim sa ostalim igračima. Posle svake utakmice, bez obzira na rezultat, želim da čestitam igračima i trenerima. Kada je sudija zaustavio meč i kada se čekalo obaveštenje spikera, Umtiti je tražio da se utakmica nastavi, pošto je na terenu želeo da odgovori na uvrede. Reagovao je kao pravi šampion - naveo je on.

Umtiti je dobio poruke podrške od brojnih fudbalera, kao i predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đanija Infantina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike