Lutovcu je Božić najlepši deo godine: Po tradiciji, sa tri sestre ispred crkve na Voždovcu čekam ponoć

07.01.2023

12:40

0

Fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac najviše voli porodična okupljanja tokom praznika

Lutovcu je Božić najlepši deo godine: Po tradiciji, sa tri sestre ispred crkve na Voždovcu čekam ponoć
Aleksandar Lutovac - Copyright FK Partizan

Božić je! Najradosniji praznik kod nas! Svi ga čekamo i provodimo u krugu porodice, bez obzira na to gde živimo, šta radimo. Dani oko Božića i sam Božić nose sa sobom tu neku lepotu življenja. Tradiciju koja je vrednija i važnija od svega ostalog u životnoj svakodnevici.

Božić je. Radujemo se ovom prazniku. Uspevamo da probudimo i duh dečice u nama i uživamo u tim sitnicama. U tradiciji.

Za portal 24sedam o prazničnim danima, sećanjima na detinjstvo i tom divnom duhu koji lebdi nad nama priča fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac.

Uz razmenu čestitki za Novu godinu, pitamo Sašu koja su mu prva sećanja na Deda Mraza, odnosno praznike.

- Mene novogodišnji i božićni praznici vezuju za porodicu. Mi smo velika porodica, imam tri starije sestre, i ovo mi je najomiljeniji deo godine. Uvek smo bili na okupu, radili neke stvari zajedno. Imamo neke naše tradicije, odlaske u crkvu, dočekivanje Božića... I onda ove dane vezujem za porodicu. Volim kad sam s njima, to me ispunjava, radujem se praznicima - kaže bek crno-belih, pa objašnjava šta to najviše voli da radi ovih dana:

- Najveća tradicija je da ispred naše crkvice na Voždovcu palimo badnjak i u ponoć dočekamo Božić. To je nekako obeležilo praznike kroz detinjstvo. Stvarno se svi uvek, gde god bili i šta god radili, okupimo. Uspemo da se dogovorimo i organizujemo za taj veliki događaj, za tu našu tradiciju. Obavezan je, naravno, i božićni ručak, i trudimo se da provedemo što više vremena zajedno tokom praznika.

MN Press
Aleksandar Popović i Aleksandar Lutovac

Zamolićemo i za onaj profesionalni deo priče, recimo za ocenu 2022. godine iz ugla fudbalera Partizana.

- Generalno, uključujući i prošlu sezonu, mislim da smo imali dobre rezultate i dobro igrali. Bilo je nekih prosipanja bodova, što nije smelo da se desi, ali mislim da treba gledati u budućnost i ne osvrtati se na te neke stvari. Normalno je da ekipa ima uspone i padove. Lošije smo krenuli u novoj sezoni, ali smo uspeli da se izdignemo i mislim da smo u dobrom nizu koji ćemo, nadam se, nastaviti i u 2023. Da igramo dobro i pobeđujemo, to je najbitnije. Teško je oceniti godinu, imali smo skoro 100 bodova u sezoni, a nismo osvojili trofej, što se vodi kao neuspešna sezona.  Moj osećaj je da smo igrali dobro, da smo bili dobra grupa. Nezahvalno je oceniti, ali falio nam je taj neki pečat, neka titula, nešto da osvojimo. Kup ili glavnu nagradu - Ligu. Nadam se da ćemo je 2023. osvojiti, jer će sigurno biti bolja ocena ako osvojimo. Ovako, recimo, neka sedmica.

Titula se zaista već dugo čeka u Humskoj.

- Osećamo da i navijači žele titulu. To nam je primaran cilj, ali bitni su i Kup i evropsko takmičenje. Mislim, ipak, da je Liga najbitnija, to shvatamo najemotivnije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike