Pelea sahranjuju na devetom spratu! Navijači sinoć stali u red da prvi odaju poštu fudbalskom kralju (FOTO)

02.01.2023

10:48

0

Autor: D. P.

Ispraćaj fudbalskog kralja do večne kuće biće po svemu grandiozan

Pelea sahranjuju na devetom spratu! Navijači sinoć stali u red da prvi odaju poštu fudbalskom kralju (FOTO)
Copyright Tanjug/AP

Pele će biti sahranjen na devetom spratu vertikalnog groblja "Memorial Necrópole Ecumênica" odakle se pruža pogled kao stadionu njegovog kluba Santosa. Ovo groblje je među najvišim na svetu, ima 32 sprata i prostire se na 1.8 hektara sa oko 16.000 grobnih mesta. 

Procesija sa posmrtnim ostacima fudbalskog kralja Pelea prošla je kasno sinoć ulicama Santosa do stadiona Vila Belmiro, gde će se navijači oprostiti od svog idola.

Ljubitelji fudbala stali su u red ispred kapija stadiona nekoliko sati pre dolaska kovčega kako bi bili među prvima koji će odati poslednju poštu trostrukom osvajaču Mundijala i najvećem igraču u istoriji Santosa.

Ceremonija će se, dakle, održati na stadionu Santosa tokom dana, a sinoć su tokom prolaska automobila sa kovčegom navijači i obični ljudi izlazili na ulice kako bi aplauzom i pirotehnikom pozdravili pogrebnu povorku.

Podsetimo se da se Pele borio sa posledicama raka debelog creva. Bolest mu je dijagnostikovana u jesen 2021. godine, nakon čega je 82-godišnji Brazilac podvrgnut hemoterapiji, ali je naknadno telo prestalo da reaguje na nju.

Njegovo stanje je postepeno počelo da se pogoršava, a 29. novembra 2022. godine hospitalizovan je radi testova i promene lečenja da bi tačno mesec dana posle prijema, 29. decembra, svetom odjeknula tužna vest.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike