Ključa pred gradski derbi! Leva i Barsa se smeškaju, u Espanjolu besni!

31.12.2022

05:52

0

Autor: 24sedam

Poljski reprezentativac pomilovan od strane Suda za rešavanje sporova

Ključa pred gradski derbi! Leva i Barsa se smeškaju, u Espanjolu besni!
Robert Levandovski - Copyright Profimedia

Čelnici Espanjola su ogorčeni na Sud za rešavanje sporova u Madridu, koji je ukinuo suspenziju od tri utakmice fudbaleru Barselone i poljskom reprezentativcu Robertu Levandovskom, prenose španski mediji.

Barselona je osmog novembra u gostima pobedila Osasunu 2:1, a Levandovski je isključen u 31. minutu ove utakmice. Poljak je prvobitno kažnjen sa tri utakmice neigranja, a ovu suspenziju je potvrdio i Sportski arbitražni sud.

Levandovski je trebalo da propusti duele sa Espanjolom, Atletikom i Hetafeom. Međutim, Barselona je uputila novu žalbu, koja je prihvaćena od strane madridskog Suda.

Čelnici Espanjola su ogorčeni na Sud za rešavanje sporova, koji je suspendovao diskvalifikaciju Levandovskog samo 24 sata pred duel sa Barselonom.

- Kao posredno uključena stranka, mogli smo pristupiti rešenju tek nakon što smo ga zatražili od raznih tela, a ne zato što nam je saopšteno kako je utvrđeno proceduralnim pravilima.

Verujemo da zahtevi za opravdanje zabrane nisu ispunjeni, jer je Levandovskom diskvalifikacija potvrđena sa tri administrativna naloga i arbitražnim aktom - smatraju u Espanjolu.

Utakmica između Barselone i Espanjola biće odigrana danas od 14 sati.

Uoči gradskog derbija, Barsa je prva sa 37 bodova iz 14 utakmica, dok je Espanjol na 16. poziciji sa 12.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike