Barselona digla ruke od Mesijevog naslednika! Slobodan da ide ako se plati osmocifreno obeštećenje

22.12.2022

08:33

0

Autor: 24sedam

Ansu Fati nije više naslednik Lea Mesija

Barselona digla ruke od Mesijevog naslednika! Slobodan da ide ako se plati osmocifreno obeštećenje
Ansu Fati - Copyright Profimedia

 U projekcijama Barseloninih stručnjaka Ansu Fati je bio viđen kao legitimni naslednik Lea Mesija. Vremena su se, međutim, promenila... 

Barselona više ne smatra Fatija mogućim nosiocem budućih uspeha kluba i zato je spreman da pregovara oko njegove prodaje. Prema izvorima dnevnika "El Nacional", cena je 80.000.000 evra.

Šta je dovelo do promene mišljenja i planova u katalonskom klubu? Pre svega Fatijeve česte povrede koje su ga mesecima odvajale od terena, usled čega su neki drugi igrači dolazili na Nou Kamp.

Fati nije više u prvom planu, pa se stoga i kod njega pojavilo nezadovoljstvo statusom u klubu. On je na 20 mečeva tokom ove jeseni odigrao svega 700 minuta, a za to vreme postigao je tri gola i tri asistencije. Njegov ugovor važi do 2027. godine.

Fati je rođen 31. oktobra 2002. godine u Gvineji Bisao. Sa šest godina se preselio u Španiju zajedno sa svojom porodicom, a već sa osam godina zaigrao je u mlađim kategorijama Sevilje. U Barselonu je stigao kao desetogodišnjak da bi ga u 17. godini priključili prvom timu. Fati je sakupio sedam nastupa za Španiju, od koji su dva bila protiv Japana i Maroka na Mundijalu u Kataru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike