Orlovi ga ne zanimaju: Selektor Mađarske ima samo jedan cilj!

26.12.2022

13:18

0

Marko Rosi smatra da se njegova reprezentacija vratila na mapu Evrope

Orlovi ga ne zanimaju: Selektor Mađarske ima samo jedan cilj!
Marko Rosi - Copyright Profimedia

Selektor mađarske reprezentacije Marko Rosi veruje da njegove ekipa može da obezbedi direktan plasman na EP, bez obzira na to što je glavni kandidat za to mesto Srbija. 

- Mi u Italiji kažemo u ovakvim prilikama „Bili smo u Rimu, ali nismo videli papu“. U prevodu, bili smo nadomak cilja, samo što nijedan nismo uspeli da dovedemo do kraja - ocenio je Rosi.

Italijanski trener baš veruje da je vreme za tako nešto i da Mađarska zaslužuje da se nađe na EP.

- Vreme je da počnemo da ostvarujemo ciljeve. Prvi naredni koji imamo je direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Čekaju nas teške utakmice i neka vrlo nezgodna gostovanja kao što su Bugarska i Crna Gora. Moramo da naučimo iz prethodnih grešaka, jer ako to ne uradimo, vremenom ćemo biti samo stariji, ali nikako i pametniji.

Marko Rosi ističe da se mađarski fudbal vratio na mapu Evrope posle dugi niz godina.

- Vratila se Mađarska u velikom stilu na mapu evropskog fudbala. Na poslednjem prvenstvu Evrope je umalo prošla grupu u kojoj je bila sa Francuskom, Nemačkom i Portugalijom, plasirala se u A klasu Lige nacija, a tamo je zauzela drugo mesto, pored Italije, Nemačke i Engleske - zaključio je Italijan.

Inače, Mađarska se nalazi u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom. Dva prvoplasirana idu na šampionat kontinenta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike