Srbiju čekaju, o Piksiju pričaju! Posle neuspeha u kvalifikacijama za Katar, Mađari maksimalno naoštreni

23.03.2022

18:43

0

Autor: 24sedam

Posle duela u Budimpešti, naš nacionalni tim gostovaće i u Kopenhagenu

Srbiju čekaju, o Piksiju pričaju! Posle neuspeha u kvalifikacijama za Katar, Mađari maksimalno naoštreni
0MET2143 - Copyright MN Press

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Mađarske i Srbije biće teška za oba tima. Tako misli selektor naših severnih suseda Marko Rosi.

- Oba nacionalna tima imaće pred sobom težak zadatak, pošto smo imali malo vremena. Zbog toga sam i molio igrače da budu maksimalno koncentrisani tokom treninga. Verujem u nosioce igre, ali isto tako znam da moramo da pružimo dobru partiju - kazao je Rosi i dodao da se reprezentacija Srbije mnogo promenila, kao i da je postala mnogo organizovanija.

Takođe je istakao i da je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi bio izvanredan igrač, ali je i hvalio srpsku reprezentaciju.

- Pod Stojkovićem je potpuno drugačije. Sećam se da je kao igrač bio jedan od retkih koji su mogli da posrame Paola Maldinija. Dokazao se i kao trener. Prošli su direktno, zbog njih Portugalija igra baraž, to govori sve o njemu i timu - zaključio je selektor Mađara,

Duel u Budimpešti (sutra od 19.30) takođe je najavio i defanzivac Endre Botka.

- Iako meč nema takmičarski značaj, ozbiljno se pripremamo za utakmicu sa Srbijom. Želimo da se pokažemo najbolje što možemo. Ostalo je da radimo samo na najsitnijim detaljima - kazao je 27-godišnji defanzivac Ferencvaroša i dodao da su se novajlije već uklopile.

Inače, Rosi nije pozvao Nemanju Nikolića i Filipa Holendera, igrača Partizana. Mađari su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, na kojem će Srbija igrati završili na četvrtom mestu u grupi, iza Engleske, Poljske i Albanije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike