Marokanci posle senzacije na Mundijalu ponovo oduševili planetu! Doneo sam taj izbor iz srca!

23.12.2022

07:09

0

Ušli su u istoriju sportskim rezultatom, a sada pokazuju i ljudsku veličinu

Marokanci posle senzacije na Mundijalu ponovo oduševili planetu! Doneo sam taj izbor iz srca!
Marokanci slave pobedu protiv Španije - Copyright Profimedia

Strasti se još uvek nisu slegle povodom nedavno završenog Svetskog prvenstva. Dok Argentinci slave titulu, Marokanci slave svoje igrače, koji su ponašanjem nakon istorijskog plasmana i četvrtog mesta na Mundijalu pokazali veličinu.

Po dolasku u domovinu dočekao ih je kralj i zajedno sa igračima ugostio i njihove majke. Potom je usledila odluka koja je oduševila planetu.

Naime, svaka ekipa koja je stigla do zapaženog rezultata na Mundijalu dobila je i izvesnu novčanu sumu, a Marokanci su inkasirali 24 miliona evra i sve odmah prosledili u humanitarne svrhe.

Kako prenosi novinar Khaed Bejdun, čitava reprezentacija Maroka je rešila da celokupnu zaradu sa Svetskog prvenstva pokloni siromašnoj deci i njihovim porodicama u Maroku.

 

 

O ovom činu javno je govorio i ponajbolji fudbaler nacionalnog tima Hakim Ziješ, koji je u humanitarne svrhe prosledio i dodatni bonus.

- Naravno da ću donirati zaradu sa Svetskog prvenstva siromašnima kojima je potreban novac. Nisam izabrao da igram za Maroko zbog novca, doneo sam taj izbor iz srca - rekao je Ziješ, a preneo NBC.

 

 

Inače, fudbaler Čelsija je pre nekoliko godina bio na velikoj raskrsnici kada je govori o reprezentaciji. Rođen je u Holandiji, njegov otac je Holanđanin, a majka Marokanka, pa je igrao za mlađe selekcije "lala".

Ali kada je usledila odluka o debitovanju za A tim, izabrao je Maroko i, sudeći po onome što je učinjeno u Kataru, nije pogrešio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike