Oni su obeležili Svetsko prvenstvo u Kataru! Mesi najbolji igrač, Mbape najbolji strelac i legenda u nastajanju

18.12.2022

19:57

0

Ni potpuno nepotrebni skandal nije uništio sjajnu ceremoniju

Oni su obeležili Svetsko prvenstvo u Kataru! Mesi najbolji igrač, Mbape najbolji strelac i legenda u nastajanju
Lionel Mesi - Copyright AP photo

Nakon jednog od najboljih finala svetskih prvenstava svih vremena i fenomenalnog trijumfa Argentine, održana je ceremonija dodele nagrada najboljih na ovom prvenstvu.

Nju je mogao da upropasti nepotrebni skandal golmana Argentine Emilijana Martineza, ali, srećom, događaj je toliko veliki da ni to nije moglo da pokvari svečani trenutak.

Individualna priznanja

Debatu pre Mundijala, da li će Mesi ili Mbape biti najbolji, rešio je sam ishod finala. Leo je zasluženo poneo trofej najboljeg igrača turnira.

Kilijan Mbape je, međutim, bio najbolji strelac, jer je dao osam golova, od čega čak tri u velikom finalu.

Najbolji mladi igrač je 21-godišnji Argentinac Enco Fernandez, inače igrač Benfike. On je odradio sjajan posao na ovom turniru i zasluženo je poneo to priznanje.

Takođe zasluženo, Martinez je proglašen najboljim golmanom, jer je uz Mesija najzaslužniji za ovaj uspeh. I to se ne može promeniti uprkos prostačkom gestu posle dobijanja priznanja.

Čudo zvano Mbape

AP photo
 

Mbape je inače na ovom Mundijalu ušao u legendu. Sa nepune 24 godine, postao je najmlađi igrač koji je dao dvocifren broj golova na Mundijalima – dao ih je 12 i to u samo 14 mečeva na svetskim prvenstvima.

On se po tome izjednačio sa Peleom. Ispred njih su Mesi i Žist Fonten, koji su dali po 13. Gerd Miler je dao 14, Brazilac Ronaldo 15, a najviše golova na svim svetskim prvenstvima dao je Miroslav Kloze – 16.

Ako ne bude nepredviđenih okolnosti, Mbapea čekaju još minimum dva Mundijala, a možda i tri, tako da Kloze treba da pazi na svoj rekord…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike