Beskućnik je dobio Mesijev dres, kleknuo i zaplakao! Njemu Argentina nije dala ništa, ali... Fudbal je to! (VIDEO)

20.12.2022

12:25

0

Autor: G. F.

Snimak koji tera da zaplačete, ovakav izliv emocije dugo nije viđen

Beskućnik je dobio Mesijev dres, kleknuo i zaplakao! Njemu Argentina nije dala ništa, ali... Fudbal je to! (VIDEO)
Beskućnik u Argentini - Copyright Printscreen/Twitter

Potpuno je nevažno da li volite fudbal, da li ste u finalu navijali za Argentinu ili vam nije pravo što su Gaučosi postali prvaci sveta.

Sve postaje potpuno nebitno kada pogledate video snimak iz ovog teksta. Nastao je negde u Argentini tokom slavlja zbog pobede fudbalera. Nastao je da objasni celom svetu filozofiju fudbala kao najvažnije (kažu sporedne) stvari u životu. Da objasni šta taj fudbal znači Argentincima.

Reći ćemo vam da ovakav izliv emocija dugo nije viđen, da će vas snimak naterati da pustite suzu.

Ulica u nekom (bilo kojem) gradu Argentini. Mladić skida Mesijev dres sa sebe i poklanja ga beskućniku uz zagrljaj, kako bi se i nesrećni, odbačeni čovek pridružio slavlju.

Pitanje je kada je čovek poslednji put nešto pojeo, pitanje je kako preživljava iz dana u dan, ali sve to "nestaje" iz njegove svesti u momentu kada plavo-belu desetku dobije na poklon.

Beskućnik pada na kolena, lije reku suza, prislanja glavu uz asfalt, zahvaljuje bogu, krsti se... Postao je deo slavlja, postao je deo opštenarodnog delirijuma zbog titule. Postao je čovek ravan svim ostalima na ulici.

 

 

Njemu Argentina najverovatnije nije dala gotovo ništa (ne osuđujemo, konstatujemo), on je samo jedan od onih čiji su životi uništeni privrednom krizom i inflacijom. Ali to je neka druga Argentina.

Njegova Argetnina je prvak sveta u fudbalu, a on je punopravni učesnik slavlja na ulicama. Njemu ništa više nije potrebno. Jedan dres da se oseti prihvaćenim i neodbačenim od društva.

To je taj fudbal, to je ta Argentina...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike