Lebron Džejms kao buldožer, Lejkersi jako blizu titule

07.10.2020

05:40 >> 10:36

0

Autor: D. B.

Uskoro bi pored imena Los Anđeles moglo da se nađe - 17 puta šampioni NBA lige

Lebron Džejms kao buldožer, Lejkersi jako blizu titule
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Jedna, samo jedna pobeda deli nas od rečenice – Los Anđles Lejkersi su šampioni NBA lige u sezoni 2019/20.

U četvrtom meču finalne serije tim iz Kalifornije savladao je Majami 102:96 (27:22, 22:25, 26:23, 27:26) i poveo je sa 3-1.

Bio je to meč tokom koga je Lebron Džejms postigao 28 poena uz 12 skokova i osam asistencija, meč u kome je Entoni Dejvis pogodio važnu trojku na 39.5 sekundi pre kraja utakmice koja je stavila tačku na nadu tima sa Floride da mogu do izjednačenja u seriji… Bio je to meč posle koga su Lejkersi stigli na korak do 17. titule u istoriji kluba.

Za obične smrtnike nezamislivo: Da li znate zašto Lebron Džejms igra tako dobro?

Sigurno ćete se zapitati da li je prednost od 3-1 toliko velika da je nenadoknadiva. U pomoć pozivamo statistiku i ona kaže: ovo je 36. put da jedan tim vodi u NBA finalu sa 3-1. Od prethodnih 35 timova koji su stizali do ove prednosti 34 je osvajalo titulu. Jedini koji su uspeli da naprave veliki preokret bili su igrači Klivlenda koji su pobedili na poslednje tri utakmice u sezoni tokom takmičarske 2015/16. Za one koji se ne sećaju tadašnji tim Klivlenda koji je u finalu pobedio Golden Stejt predvodio je upravo Lebron Džejms.

Dakle, jasno je da su Lejkersi veliki favoriti. E sada ostaje pitanje šta je najrealniji scenarijo i kada bi mogli da osvoje titulu. Ponovo pozivamo statstiku u pomoć i dolazimo do podataka – tim koji je vodio sa 3-1 u 51.4 % je prsten osvajao već u petoj utakmici, 40 % je to učinilo u šestoj, a majstorica se igrala tek u 8.6 %.

– Apsolutno nam je jasno šta je na talonu. I dalje pričam jasno i glasno – posao nije završen. Sada imamo priliku da odmorimo tela, ali naši umovi moraju da ostanu potpuno naoštreni. Dok se ne završi ova serija ja sigurno neću spavati – rekao je odmah po završteku meča Džejms koji je u poteri za četvrtim šampionskim prstenom u svojoj desetoj finalnoj seriji.

Najluđa teorija u svetu košarke: Nije ni čudo što Batler rešeta, kada mu je otac on!

Ali, valja reći da je Majami bio blizu. Džimi Batler ponovo nije odustajao (22 poena, 10 skokova, 9 asistencija), Tajler Hiro je pomogao sa 21 poenom is edam skokova, Dankan Robinson je meč završio sa 17. U tim “hita” vratio je se Bem Adebajo (15 poena, 7 skokova), ali njegov oporavak od povrede vrata nije doneo nešto sepcijalno novo kada je u pitanju igra visokih igrača Majamija, pošto je sa terena potpuno nestao Keli Olinik. Na terenu ponovo nije bilo Gorana Dragića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike