Za obične smrtnike nezamislivo: Da li znate zašto Lebron Džejms igra tako dobro?

03.10.2020

15:59 >> 16:07

0

Kada je shvatio da ga povrede onemogućavaju da radi ono što je nekada radio, u pomoć je pozvao čoveka koji mu je promenio život.

Za obične smrtnike nezamislivo: Da li znate zašto Lebron Džejms igra tako dobro?
Copyright

Krupnim koracima Lebron Džejms i njegovi Los Anđeles Lejkersi koračaju ka 17. tituli NBA šampiona.

U finalnoj seriji poveli su sa 2:0 protiv Majamija, a “kralj” je još jednom pokazao da mu i posle 17 godina nema ravnog u najjačoj ligi sveta. Mnogi smatraju da tajna ove košarkaške ikone leži u načinu na koji održava telo.

Kada je shvatio da ga povrede onemogućavaju da radi ono što je nekada radio, u pomoć je pozvao čoveka koji mu je promenio život. Reč je o Doniju Raimoni, nekadašnjem marincu koji je počeo da se bavi biomehanikom kada je prilikom jednog skoka padobranom povredio vrat.

Uz svakodnevne vežbe i trening sa ovom bivšom mornaričkom fokom, Džejms je redovan u hiperbaričnoj komori, često nosi posebne čizme kako bi mu se smanjio pritisak na skočne zglobove… Kažu da godišnje troši oko 1.500.000 dolara samo na terapije koje mu produžavaju mladost. Uz to, on dolazi u salu četiri sata pre svake utakmice kako bi se zagrejao za meč, a iz nje izlazi posle nekoliko sati kada mu se telo potpuno opusti od svih napora.

Majami nemoćan bez Dragića i Adebajao: Lejkersi sve bliži tituli u NBA

Ali, sve je ovo nekako očekivano od čoveka koji toliko dugo traje u svetu sporta. Ono što čudi je njegova ishrana. A ono je za običnog smrtnika nestvarna.

– Pitajte ga što jede za doručak. Pojede pet prženica, prelije ih sirupom od jagoda i bananama. A onda pojede omlet od četiri jaja. I posle toga može da bez problema zakuca preko čoveka. To nema nikakvog smisla – rekao je bivši suigrač Lebronov saigrač Tristan Tompson (28) za portal “The Athletic”.

Opet, nije nezamislivo da se neko tako tamani i nezdravu hranu čak i kada se troši na treninzima i utakmicima koliko se Džejms troši. Ali, ono što bi dodatno moglo da začudi u Lebronovom “jelovniku” je alkohol. Ne prođe dan, a da Lebron ne popije bocu vrhunskog crvenog vina.

Ali, ako neko može to sebi da priušti onda je to Lebron. Ipak je jedan od najboljih košarkaša koje je svet ikada video.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike