Sudija Marčinjak prošle godine razmišljao o prekidu karijere zbog bolesti

16.12.2022

10:02

0

Autor: 24sedam

Sudija koji će deliti pravdu u finalu Mundijala na meču Argentine i Francuske, Šimon Marčunjak razmišljao da prekine sa suđenjem kada se razboleo

Sudija Marčinjak prošle godine razmišljao o prekidu karijere zbog bolesti
Copyright Tanjug/AP

Poljski sudija Šimon Marčinjak dobio je tu čast da deli pravdu u finalu SP u Kataru između Argentine i Francuske, a pre godinu dana razmišljao je da zauvek napusti suđenje.

Poznatom Poljaku su se tada pojavili srčani problemu koji su ga odvojili od suđenja na Euro 2020.

- Poslednjih godinu i po dana bilo je veoma teško za mene. Imao sam tahikardiju - to je bolest srca. Čak sam morao da prestanem da sudim. Propustio sam Evropsko prvenstvo, što je bilo strašno za sudiju koji je u najboljim godinama. Samo ja i moj sudijski tim znamo koliko mi je bilo teško - rekao je Poljak, a zatim nastavio:

- Sada mi život vraća i ne mogu da prestanem da se smejem jer je to divan osećaj.

Marčinjak je prvo igrao fudbal, a onda gaje dobijeni crveni karon tokom igranja za Vislu Plock preorijentisao na suđenje:

- Kako sam postao sudija? Kada sam igrao za ekipu Visle Plock dobio sam crveni karton. Posle utakmice razgovarao sam sa sudijom i on mi je rekao veoma važnu rečenicu: Ako mislite da je ovo lak posao, idite i probajte. Videćete sve. Pomislio sam: zašto da ne. Tako da sam odmah otišao na kurseve i počeo da sudim. Zahvalan sam mu, jer da nije bilo tog crvenog kartona, verovatno nikada ne bih postao sudija - rekao je Marčinjak za zvanični sajt FIFA.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike