Hrvati već počeli da kukaju na sudiju: Još nije ni dao znak za početak utakmice, a u Hrvatskoj već strahuju od Katarca

16.12.2022

09:42

0

Autor: 24sedam

FIFA je odlučila da domaći sudija iz Katara Abdulrahman Al Jasim sudi utakmicu za treće mesto između Maroka i Hrvatske. Hrvatima se ova ideja nije dopala

Hrvati već počeli da kukaju na sudiju: Još nije ni dao znak za početak utakmice, a u Hrvatskoj već strahuju od Katarca
Abdulrahman Al Jasim - Copyright Tanjug/AP

Utakmicu za treće mesto sudiće Abdulrahman Al Jasim, sudija iz Katara, a ovakva odluka mnogima se u Hrvatskoj nije dopala.

Konkretno, sudijske ekspert Bruno Marić u ovom potezu vidi loš način da se FIFA zahvali zemlji domaćina Mundijala na organizaciji turnira, a nije isključen ni strah, mada ga niko ne pominje, da bi Arapin mogao da protežira igrače arapske selekcije Maroka.

- Kompletna fudbalska Hrvatska čekala je ime sudije koji će suditi utakmicu za medalju. Bronzanu medalju, ali za nas zlatnog sjaja. Kada smo doznali ime, ostali smo malo razočarani. Razočarani smo jer je katarski sudija Al-Jasim sudio samo jednu utakmicu na Mundijalu, na kojoj nije ostavio dobar utisak. Stoga ga ne smatram najboljim izborom - rekao je Bruno Marić, sudijski ekspert i nastavio:

- Oni koji su odredili sudiju pokazali su manjak respekta prema Maroku i Hrvatskoj. Pokazali su da im je važna politika i populizam, kao i dodatna zahvalnost domaćinu SP. Nadam se ipak da će sudija Al-Jassim imati najbolji dan u karijeri, pa da o suđenju ne raspravljamo, nego samo o fudbalu. Pomozi nam, bože.

Ovaj 35-godišnji sudija je sudio na utakmici u grupi D između SAD i Velsa koja je završena 1:1 uz njegovu lošu arbvitražu, kako piše Jutarnji list.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike