Partizan oslobodio još jedno mesto za stranca: Rikardo Gomeš dobio pasoš Srbije

15.12.2022

09:19

0

Autor: 24sedam

Fudbaler sa Zelenrtskih ostrva dobio državkjanstvo Srbije pa će ubuduće u Superligi nastupati kao domaći fudbaler

Partizan oslobodio još jedno mesto za stranca: Rikardo Gomeš dobio pasoš Srbije
Rikardo Gomeš i Nikola Terzić - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

Rikardo više nije stranac u Srbiji. Fudbaler sa Zelenortskih ostrva dobio je papire naše zemlje, prema kojima će ubuduće u Superligi igrati sa statusom domaćeg fudbalera.

Rikardo je drugi igrač crno-belih koji je naturalizovan. Pre njega taj status je dobio Bibars Natho, tako da crno-beli sada imaju Hamidua Traorea i Fusenija Dijabatea iz Malija, Rikardovog zemljaka Patrika Andrdea i Kvinsija Meniga iz Holandije kao strane fudbalere.

Po odlasku na pauzu, trener Partizana Gordan Petrić je rekao da mu je za nastavak sezone neophodno nekoliko pojačanja i to na ofanzivnim pozicijama, a ovim potezom sa Rikardom uprava je otvorila prostor za još jednog stranca u timu.

Hipotetički gledano, Partizan bi mogao u sledećoj sezoni da zaigra sa svim strancima na svom platnom spisku i još sa crnogorskim i "BiH" reprezentativcima Igorom Vujačićem i Sinišom Saničaninom. Podsećanja radi, ovo obilaženje pravila FSS sa četiri stranca na terenu kako bi se dao veći prostor domaćim fudbalerima, prvo je počela da zaobilazi Crvena zvezda sa dvojnim državljanstvima.

BONUS VIDEO 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike