Dobitnik 25. dana Mundijala - Randal Kolo Muani: Prvi kontakt sa loptom, za prvenac i overu plasmana u finale! (VIDEO)

14.12.2022

21:38

0

Autor: 24sedam

Ranije, igrao je samo protiv Tunisa, i to 90 minuta. U ostalim mečevima bio na klupi

Dobitnik 25. dana Mundijala - Randal Kolo Muani: Prvi kontakt sa loptom, za prvenac i overu plasmana u finale! (VIDEO)
Kolo Muani postiže gol protiv Maroka - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Do kraja Mundijala u Kataru ostale su još dve utakmice, za treće mesto u subotu i finale u nedelju. Posle Argentine, mesto u finalu obezbedila je i Francuska. Selekcija koju vodi Didije Dešan je pobedila Maroko sa 2:0, a strelac drugog gola bio je Randal Kolo Muani koga smo izabrali za dobitnika dana.

Vodeći gol bio je delo Tea Ernandeza, a plasman u finale potvrdio je napadač Ajntrahta, svojim prvencem u nacionalnom timu. Ušao je samo minut ranije, u 78. minutu, a u prvom kontaktu sa loptom bio je strelac. Mada treba biti pošten pa reći da je veliki deo posla odradio Kilijan Mbape.

Na taj način je praktično osigurao meč u kojem će Francuzi imati priliku da odbrane svetski tron, i ponove uspeh Brazila od pre 60 godina.

Inače, Kolo Muani nije igrao mnogo na ovom Mundijalu. Protiv Australije i Danske bio je na klupi, mada je dobio šansu protiv Tunisa u poslednjem meču grupne faze.

Onda je u nokaut fazi, protiv Poljske i Engleske opet bio na klupi. Ali je večeras bio jedan od junaka, iako nije bio na prvobitnom spisku Didijea Dešana.

Pogledajte gol za 2:0.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike