Spasao Saudijsku Arabiju na Mundijalu, pa doživeo tešku povredu: Defanzivac tri puta operisan, preživeo pakao nakon trijumfa nad Argentinom!

13.12.2022

14:52

0

Al-Šarani je u sudaru sa golmanom doživeo više povreda i preloma

Spasao Saudijsku Arabiju na Mundijalu, pa doživeo tešku povredu: Defanzivac tri puta operisan, preživeo pakao nakon trijumfa nad Argentinom!
Jaser Al-Šarani i Anhel Di Marija - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru obeležile su stravične povrede igrača, među kojima je možda najgore i prošao defanzivac Saudijske Arabije, Jaser Al-Šarani.

On je još u prvom kolu zaradio težak udarac, nokaut kolenom u glavu, pa je ubrzo transportovan u inostranstvo.

Usledili su potom nimalo prijatni dani po njega, koje je provodio u bolnici, a imao je i tri operacije. Prošao je gotovo kroz pakao.

Igrala se nadoknada vremena, kada je defanzivac pri rezultatu 2:1 za njegov tim, krenuo na loptu, kao i golman. Saudijska Arabija se odbranila, iako je sudija Slavko Vinčić dao znak da Argentina nastavi napad, dok je igrač bio na travi. Al-Šaravija su potom izneli sa terena, a na njegovom licu, bilo je tragova krvi.

Iako je od tada prošlo dosta vremena, njegova povreda nije ostala zaboravljena, a predsednik Fudbalskog saveza Saudijske Arabije, Jaser Al-Mišehal je otkrio šta se desilo sa igračem i kakvo je njegovo trenutno stanje.

Prve informacije su bile da je doživeo povredu glave i da ga očekuje operacija, međutim, predsednik je otkrio da je čak tri puta bio podvrgnut hiruškoj intervenciji.

- Hvala Bogu Al-Šarani je dobro. Imao je nekoliko povreda. Nije u pitanju bila samo povreda glave već je povredio i rebra, a imao je i strašnu povredu pankreasa nakon tog sudara. Hvala Bogu sada je dobro. Imao je tri operacije i trenutno se oporavlja kod kuće. Nismo sigurni kada će moći da se vrati na teren - rekao je prvi čoveg saveza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike