Smrt radnika za direktora Mundijala nije važna?! Dao je sramotan odgovor, "čudno mi je da je to prvo pitanje"

08.12.2022

17:43

0

Autor: 24sedam

Za sada se još ne znaju okolnosti smrti migranta u kampu Saudijske Arabije

Smrt radnika za direktora Mundijala nije važna?! Dao je sramotan odgovor, "čudno mi je da je to prvo pitanje"
Katar 2022 - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Tužna vest stiže iz Katara. FIFA je potvrdila smrt radnika u odmaralištu koje je koristila reprezentacija Saudijske Arabije, tokom takmičenja u grupnoj fazi Mundijala.

- FIFA žali zbog tragedije i naše misli su uz porodicu radnika - kazao je portparol FIFA za CNN.

Takođe je dodao da se ispituju okolnosti smrti radnika koji je inače bio migrant.

- Čim je FIFA saznala za nesreću, kontaktirali smo lokalne vlasti i zatražili više detalja. Oglasićemo se kada budemo prikupili sve informacije vezane za smrt radnika.

Inače, okolnosti koje su dovele do tragičnog ishoda još nisu poznate. Ono što se zna da je radnik stradao ili preminuo u odmaralištu "Silajn Bič rizort" koji je posebno izgrađen za Saudijce.

Da je istraga u toku, za CNN su potvrdile i tamošnje vlasti. A oglasio se i izvršni direktor Mundijala Naser al Kater rečima "da je i smrt deo života".

- Nalazimo se usred Mundijala koji je uspešan. I sada želite da pričate o tome? - bile su reči Al Katera kada su ga upitali o detaljima smrti.

Zatim je nastavio u istom stilu, tako što je ovakvu tragediju stavio u drugi plan. Njemu je "čudno" što se neko zanima šta se desilo nesrećnom čoveku.  

- Mislim da je smrt sastavni deo života, bez obzira da li se to desi na poslu ili u snu. Saučešće porodici, ali meni je čudno što vam je ovo prvo pitanje - zaključio je Al Kater svoje obraćanje, koje slobodno možemo nazvati sramnim.

Podsetimo, uoči Mundijala mnogo se pričalo o broju stradalih radnika (uglavnom migranata) tokom izgradnje stadiona širom Katara. Tamošnje vlasti su navele da je reč o 400 do 500 radnika, ali prema nekim drugim izveštajima brojke su znatno veće.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike