Čovek koji ne ume da pobedi na debiju!

08.10.2020

11:45 >> 13:48

0

Autor: D. B.

Frank de Bur ne može da prekine niz loših rezultata

Čovek koji ne ume da pobedi na debiju!
Copyright Profimedia

Nekada čuveni fudbaler Ajeksa Frank De Bur očigledno nije previše talentovan trener.

Ovakvu tvrdnju možemo da potkrepimo sa nekoliko činjenica, ali ona koja možda najbolje sve oslikava je ona bazirana na mečevima u kojima je debitovao u novom timu ili reprezentaciji.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je De Bur poražen na debitantskim mečevima na klupi Kristal Palasa, Intera, Atlante junajteda i sinoć reprezentacije Holandije.

Hrvatima ga dao igrač Dinama, Francuzi i Italijani raspucani, Nemci opet nerešeno, Holanđani opet izgubili

Krenimo redom.

Za mnoge je bilo iznenađenje što je De Bur dobio priliku da vodi instituciju kao što je milanski Inter. A da je izbor Intera bio problematičan bilo je jasno kada je meru “nero-azurima” 21. avgusta 2016. godine uzeo Kijevo Verona (2:0).

Datum je bio 12. avgust. Godina 2017. Čovek koji je odigrao 112 mečeva za reprezentaciju Holandije prvi put je vodio engleski Kristal Palas. U formaciji 3-4-2-1 suproptstavio se na domaćem terenu Hadersfildu i pretrpeo je ubedljiv poraz 3:0.

Ni selidba sa one strane atletinka nije donela boljitak. De Bur je preuzeo američki klub Atlantu junajted i odmah je dobio lekciju. U osmini finala KONKAKF Ligi šampiona Heredijano iz Kostarike je pobedio rezultatom 3:1.

Spisak razočaravajućih debija De Bur je zaokružio sinoćnjim porazom Holandije od Meksika – 1:0.

Nisam prvi trener koji je izgubio na debiju.Loš je osećaj, ali sam pokušao da dam priliku i nekim igračima koji nisu u standardnih 11. Mislim da sam napravio logične poteze – probao je sam sebe da odbrani De Bur čije imenovanje na mesto Rolanda Kumana holandska javnost nije dobro prihvatila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike