Novinarki prete smrću, jer je osudila Džakine provokacije!? Bura i dalje traje, Avdiju dobila 11.000 poruka, mnoge pozivaju na ubistvo!

06.12.2022

08:58

0

Autor: 24sedam

Ponašanje fudbalera dovelo je do strahovanja za život

Novinarki prete smrću, jer je osudila Džakine provokacije!? Bura i dalje traje, Avdiju dobila 11.000 poruka, mnoge pozivaju na ubistvo!
Zana Avdiju i Granit Džaka - Copyright Printscreen/Facebook/Zana Avdiu MN press

Buka nakon meča između Srbije i Švajcarske još uvek se nije stišala, a svakodnevno pristižu novi detalji i provokacije. O potezima Granita Džake i dalje se govori, a u čitav slučaj uskoro bi mogla da se uključi i FIFA.

A dok krovna organizacija istraži nešto više o majici sa natpisom Jašari, kao i Džakinim hvatanjem za međunožje, usledile su čak i pretnje smrću i to upućene novinarki.

Naime, novinarka Zana Avdiju bila je jedna od onih sa teritorije tzv. države Kosovo, koja je poteze Džake okarakterisala kao "sramne i skandalozne", pa se sada susreće sa pretnjama i strahuje za sopstveni život.

- Čin Granita Džake je sramotan. Nasilnički čin. A nesreća je što niko nije otišao, a da nije podelio tu fotografiju. Dakle, nulti nivo, u nekoj našoj državi! - napisala je novinarka.

Kako navodi njen advokat, Arijanit Koči, u poslednjih nekoliko dana, Zana je na društvenim mrežama dobila oko 11.000 poruka, a mnoge od njih pozivaju na ubistvo.

Među tim porukama, našla se i jedna u kojoj joj je izvesna osoba poručila da ima vremena da dođe do nje i da je ubije. Tom prilikom aludirao je na ubistvo koje se dogodilo pre nekoliko dana u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini, kada je jedna trudnica pronađena mrtva u dvorištu ove ustanove, a sumnja se da je to počinio njen suprug.

- Tvoj život neće dugo potrajati - navodi se u drugom komentaru.

Njen advokat poručuje da su pretnje nedopustive.

- Možda možemo da se ne slažemo sa njom, ali ovakve pretnje su nedopustive u civilizovanom društvu. Sa druge strane, javni prikazi uslovljavaju još veće pretnje - piše Koči, prenose Reporteri.

Koči je naveo i da su poruke prosleđene policiji i da se institucije bave ovim slučajem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike