Isplivali ružni detalji iz svlačionice Nemačke: Nisu svi hteli da protestuju, ruku preko usta su forsirala njih dvojica!

04.12.2022

12:49

0

Tim nije hteo da se bavi aktivizmom, nego da igra fudbal, ali su podlegli pritiscima

Isplivali ružni detalji iz svlačionice Nemačke: Nisu svi hteli da protestuju, ruku preko usta su forsirala njih dvojica!
Fudbalska reprezentacija Nemačke - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ne samo da je Nemačka sramno ispala u grupnoj fazi i dobila salve kritika zbog svog nastupa, nego je tim globalne fudbalske velesile bio umešan u brojne druge skandale na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Najpoznatiji je bila svađa sa organizatorima i FIFA oko trake "Jedna ljubav", zbog koje je i nastala čuvena fotografija na kojoj se ceo tim buni protiv zabrane njenog nošenja, a koja je ubrzo posle toga postala predmet sprdnje.

Sada su isplivali detalji iz svlačionice i ispostavilo se da su celu stvar forsirale zvezde Bajerna Manuel Nojer i Leon Gorecka. Prema istim navodima, postojala je i podela unutar tima.

Prema navodima ARD-a, cela afera je bila opterećenje i nerviranje za igrače, koji nisu to smeli javno da priznaju.

Pošto je FIFA zvanično zabranila traku "jedna ljubav", Fudbalski savez Nemačke (DFB) hteo je da osmisli alternativni znak za podršku LGBT populaciji. Na kraju je doneta odluka da se stavi ruka preko usta, što je urađeno pre utakmice sa Japanom, prve za "pancere" na šampionatu.

Prema navodima ove nemačke televizije, velika većina tima se osećala "instrumentalizovano" i nije želeo da se bavi bilo kakvom vrstom aktivizma. Samo su Nojer i Gorecka, međutim, želeli da se obavi znak protesta.

Treba napomenuti i da je Goreckin menadžer Rafael Brinkert angažovan kao "krizni savetnik" u tom trenutku, a i on se zalagao za znak protesta.

Bild je takođe potvrdio izveštaje da su Nojer i Gorecka praktično naterali ostatak tima da se bavi aktivizmom. Ostali u početku nisu hteli da rade ništa, a onda se dvojcu priključio i Jozua Kimih, dok su ostali mislili da je to nepotrebno ometanje koncentracije.

Sad, da li je to donelo da četvorostruki svetski prvak bude eliminisan odmah posle grupe – prosudite sami.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike