Edi Rama reagovao na incidente koji su se dogodili u Kataru: Ko god ovo radi, ne radi pravu stvar

04.12.2022

11:48

0

Autor: 24sedam

"Oni su igrači Švajcarske, a ja sam premijer Albanije"

Edi Rama reagovao na incidente koji su se dogodili u Kataru: Ko god ovo radi, ne radi pravu stvar
AP22250493136966 - Copyright AP Photo/Virginia Mayo, File

Premijer Albanije oglasio se danas povodom utakmice u Kataru koju su odigrale reprezentacije Srbije i Švajcarske, a u kojoj je glavnu ulogu sebi dao Albanac sa Kosova Granit Džaka. 

On je naglasio da su dvojica fudbalera, misleći na Džaku i Šaćirija, bez obzira na nacionalnost, državljani Švajcarske i da je zato njegovo uplitanje u ovu temu suvišno.

- Zaista ne razumem zašto bih govorio. Ja nisam premijer Švajcarske, ja sam premijer Albanije, i ako bih izdvojio iz švajcarskog tima dvojicu švajcarskih državljana koji imaju albansku nacionalnost, koji su Albanci koje gledamo sa ljubavlju i nesumnjivo velikom simpatijom, šta bih trebalo da uradim? Konkretno, šta ja da uradim - upitao je Rama, a zatim nastavio:

- Iskoristio bih te dve ličnosti u političke svrhe i to na nedostojanstven način, jer je istine radi to reprezentacija druge zemlje i raspirivao bih vatru jednog nacionalizma, oprostite na izrazu, smešnog, ali nacionalizam je uvek smešan kao što je i opasan. Nije potrebno, ne vidim uopšte potrebno. Ko god ovo radi, ne radi pravu stvar.

Rama se osvrnuo na moguće kazne za Granita Džaku zbog ponašanja i brojnih provokacija u meču sa "orlovima":

- Što se tiče pitanja sankcija, to su onda pitanja vezana za politiku FIFA koju, vi dobro znate, i mi dobro znamo, vodi strogu politiku da se politička pitanje ne postavljaju ni u kakvoj nijansi. Ovde možemo da imamo različita mišljenja o FIFA, ali FIFA je vlada fudbala, nije ni vlada Albanije, ni albanski mediji... To su pravila koja su oni koji se bave fudbalom prihvatili i moraju da primenjuju , to je to - rekao je Rama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike