Grozne uvrede švajcarskog tabloida na račun Srbije! Pravda se Džakino hvatanje za međunožje, terorista Jašari im heroj!

04.12.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Primitivac Džaka ima svoje navijače među novinarima

Grozne uvrede švajcarskog tabloida na račun Srbije! Pravda se Džakino hvatanje za međunožje, terorista Jašari im heroj!
Copyright Tanjug/AP

Urednik švajcarskog tabloida Andreas Beni kandiduje sebe za "novinarskog Granita Džaku", budući da u komentaru utakmice provocira, vređa i sve što se dešavalo na terenu nazova srpskim pozorištem.

Beni hvatanje za međunožje vidi kao razumljivu reakciju za "zlostavljanje na terenu i van terena.", a ubijenog teroristu Jašarija naziva narodnim herojem. 

- Tri rečenice o Granitu Džaki da bismo počeli priču. Provokacija hvatanjem za međunožje je nepotrebna, ali razumljiva s obzirom na njegovu porodičnu istoriju i zlostavljanje na terenu i van njega. To što posle utakmice oblači dres "Jašari" i odaje počast albanskom narodnom heroju, nije poenta. Ali da to kažem u trećoj rečenici: Sada je završeno sa celim srpskim pozorištem - radujmo se osmini finala Svetskog prvenstva protiv Portugala u utorak - zapisao je Beni.

Britanski "San" piše da Džaka najverovatnije neće biti kažnjen od FIFA za svoje ponašanje na utakmici sa Srbijom, jer su navodno prihvatili objašnjenje u njegovom pismu.  Ovu informaciju treba prihvatiti sa rezervom, jer od Džake niko nije zatražio pisanu izjavu. Kod kazne jedino će biti konsultovani izveštaji zvaničnika utakmice, ali male su šanse da će Švajcarac dobiti adekvatnu sankciju koja bi ga odvojila od meča osmine finala protiv Portugala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike