Šok u samoj završnici! Koreja poslala Urugvajce kući! (FOTO)

02.12.2022

17:03

0

Autor: D. N.

I u ovoj grupi je odlučila gol razlika. Ova grupa se ukršta sa onom u kojoj je i Srbija

Šok u samoj završnici! Koreja poslala Urugvajce kući! (FOTO)
Luis Suarez - Copyright Tajug/AP Photo/Themba Hadebe

Poznat je i konačan rasplet u grupu H na Mundijalu u Kataru. U osminu finala idu Portugal, sa šest bodova i Južna Koreja (četiri), dok su takmičenje završili Urugvaj (četiri) i Gana (tri).

I to posle duela Portugal - Koreja (1:2), odnosno Gana - Urugvaj (0:2). Inače, Latinoamerikanci su imali obezbeđen prolaz u nokaut fazu, sve do trenutka kada je Koreja dala drugi gol Portugalcima. Tada je odlučila gol razlika. Koreja je imala 4:4, a Urugvaj 2:2. 

Podsetimo, ova grupa se ukršta sa grupom u kojoj je i naš nacionalni tim. Srbija će od 20 časova odmeriti snage sa Švajcarskom.

Urugvajci u prethodna dva meča nisu pobedili pošto su odigrali bez golova sa Korejom, a onda i izgubili od Portugala. Mada, ni današnji meč nisu započeli kako su želeli. Već u 21. minutu, "crne zvezde" su imale priliku da povedu sa 1:0, ali je Andre Aju loše izveo penal.

U velikoj meri je olakšao posao Serhiju Ročetu koji je odbranio udarac koji je išao u donji ugao.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
 

Samo pet minuta kasnije, usledila je kazna. Horhijan de Araskaeta je dao prvi gol za prednost Urusa. Već u 32. minutu bilo je i 2:0, a strelac je opet bio vezista Flamenga. Asistenciju je upisao Luis Suarez.

U nastavku meča, šansu je dobio i fudbaler Crvene zvezde, Osman Bukari umesto pomenutog Ajua, a u 59. minutu posle padanja Darvina Nunjeza u kaznenom Urugvajci su tražili penal. Ali sudija Danijel Zibert nije pokazao na belu tačku.

I kao što je rečeno, Urugvajci su u tim trenucima imali "vizu u džepu", ali je onda stigla vest da je Koreja povela protiv Portugala. Tada je nastala drama na klupi Latinoamerikanaca jer su znali da ako ne daju gol, idu kući. Krenuli su svim silama ka golu Gane, a u trećem minutu nadoknade u kaznenom je oboren Edinson Kavani (ušao umesto Luisa Suareza u 66. minutu). Tada su tražili penal, a sudija se nije ni konsultovao sa VAR sobom. Pokazao je da se igra nastavi.

Samo dva minuta kasnije, Bukari je izblokiran, a u sedmom minutu nadoknade Sebastijan Koates je propustio priliku da postigne gol koji bi doneo prolaz dalje.

Iako je izgubio Portugal je zaadržao vodeću poziciju. Poveo je Selesao već u petom minutu, golom Rikarda Orte, da bi desetak minuta kasnije azijskom timu bio poništen gol zbog ofsajda. U 27. minutu Jung-Gvon Kim je izjednačio, a na novi gol se čekalo prilično dugo.

Sve do prvog minuta nadoknade. Tada je aistenciju upisao najbolji igrač Koreje, Son Hong-Min, a gol je postigao Hvang He-Čan.

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
 

Slavili su taj gol, ali istovremeno strepeli šta se dešava u duelu Urugvaja i Gane. Da su Urusi dali gol, imali bi bolju gol razliku i išli dalje. Ovako, promena rezultata nije bilo, pa su dalje otišli Portugal i Koreja.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike