Švajcarcima muka od dvoglavog orla, zvezda tima samouverena: Rekao sam da smo u osmini finala, svejedno mi je ko od Srba igra

01.12.2022

15:29

0

Bilo bi lepo da Orlovi pročitaju šta pričaju u Švajcarskoj, ako im zatreba dodatne motivacije

Švajcarcima muka od dvoglavog orla, zvezda tima samouverena: Rekao sam da smo u osmini finala, svejedno mi je ko od Srba igra
Murat Jakin - Copyright Tanjug/KEYSTONE/Laurent Gillieron

U Švajcarskoj su prilično samouvereni pred meč sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Kataru, a i selektor i igrači žele da spuste tenzije i da se fokusiraju samo na fudbal.

Selektor Murat Jakin je rekao da je još u aprilu odlučeno da će da se priča samo o fudbalu, a zna se da provokatori Granit Džaka i Džerdan Šaćiri neće širiti albanske nacionalističke simbole.

- U aprilu je naš nacionalni savez odlučio da se ovde priča samo o sportu, pa se to odnosi i na igrače. Poštujemo sve igrače, a i oni su puni poštovanja. Sutra će sve biti u znaku fudbala i to je jedino važno. Spremni smo i dovoljno zreli da igramo fudbal. Hoćemo da obradujemo naciju, nećemo se baviti drugim stvarima – rekao je Jakin, pa dodao:

- Osmina finala bi bila sjajan uspeh. Ovo je teška grupa, ali smo u dobroj poziciji i to je jedino što me zanima.

Iako stižu vesti o problemima sa zdravljem Nika Elvedija i golmana Jana Zomera, Jakin kaže da im je danas bolje i da će verovatno biti spremni sutra.

Defanzivac Mančester sitija Akanđi je prilično samouveren:

- Imam dovoljno samopouzdanja da sam rekao mojim saigračima iz Sitija da ih čekamo u osmini finala.

Potom je malo korigovao stav:

- Videćemo sutra ko će dominirati. Naravno da ćemo pokušati, ali nećemo znati do sutra. Ali, ja mislim da smo mi bolji kad je fudbal u pitanju. Ne želimo da još razmišljamo o osmini finala, ali ćemo uraditi sve za to. Pričao sam u Mančesteru sa Portugalcima, oni su potpuno ubeđeni da će igrati protiv nas i da će nas pobediti. Sada se fokusiramo na sutra, a ako budemo igrali protiv Portugala, nadam se da ćemo pobediti.

Na pitanje da li bi više voleo da igra protiv Vlahovića ili Mitrovića, Akanđi je mirno odgovorio:

- Nije mi to bitno uopšte. Ne mogu to da biram. Igraću najbolje što mogu. Naš cilj je da uzmemo tri boda, kao i uvek.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike