Filip Đuričić zbunio Larsa Lagerbeka: Neka mi pobeđujemo, makar nikad ne dao gol

09.10.2020

08:30 >> 09:43

0

Iznenađenje Ljubiše Tumbakovića unosilo nemir u odbranu protivnika, nedostajao samo pogodak veznog igrača Sasuola

Filip Đuričić zbunio Larsa Lagerbeka: Neka mi pobeđujemo, makar nikad ne dao gol
Copyright FOTO TANJUG/ FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/ FOTO JON OLAV NESVOLD/ nr

Mogao je Filip Đuričić da bude junak utakmice u Oslu, ali, ako se realno sagladaju stvari, vezni igrač Sasuola bio je iznenađenje ne samo za Norvežane, već i za sve navijače i fudbalske stručnjake u Srbiji. Bio je pravo osveženje u ofanzivnom delu igre, neko na koga Norvežani nisu uopšte računali, pa su zato i Đuričić i selektor Ljubiša Tumbaković diskretni heroji pobede na Ulevolu.

Filip Đuričić za 24sedam: Nisam “balkanski Johan Krojf”, već igrač koji želi da pobedi Norvešku

Đuričić veruje da će na kraju doći i njegovi golovi za reprezentaciju, mada, kako reče, ne bi imao ništa protiv da se pobeđuje kao u Oslu, makar se on i ne upisao u strelce.

-Mislim da smo dobro ušli u meč, pogotovu tih prvih 15 minuta. Odigrali smo bolje nego inače, energetski smo dobro izgledali. Nismo na kraju naplatili koliko smo trebali, ali ohrabruje to što smo igrali jako dobro. Na kraju je sve ispalo kako nama odgovara, možda sam mogao da dam jedan gol, ali šta sad… Pristajem uvek na ovakav scenario, ako ćemo uvek da pobedimo – rekao je Đuričić, osvrćući se ponovo na prilike koje je imao:

-Nije to prvi put da sam promašio. Imao sam i protiv Rusije jednu priliku. Možda bih morao malo više da poradim na to detalju, više mentalnim pripremama, nego tehničkim, jer više smirenosti dovelo bi sve u red.

Sledeća utakmica do vize za EP 2021 je protiv Škotske u Beogradu, ali Đuričić želi da se ide korak po korak:

-Imamo još dve utakmice. Prvo Mađarska i Turska, koje su možda malo lakše, ali ne trab nikog potceniti – zaključio je Đuričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike