Filip Đuričić za 24sedam: Nisam "balkanski Johan Krojf", već igrač koji želi da pobedi Norvešku

03.10.2020

04:43 >> 05:58

0

Veliki adut fudbalske reprezentacije Srbije postavio je jasne ciljeve u najskorijoj budućnosti

Filip Đuričić za 24sedam: Nisam "balkanski Johan Krojf", već igrač koji želi da pobedi Norvešku
Copyright MN Press

Srpski reprezentativac Filip Đuričić pokazao je i na na meču Sasuola protiv Specije u gostima (1:4) zašto su ga pre deset godina mediji u Holandiji nazvali “balkanskim Johanom Krojfom”.

Postoji opet u njegovoj igri ta “krojfovska” lakoća driblanja i trčanja, prolaženja pored direktnih rivala koji ostaju sa svim kramponima ukopani u zemlji, sposobni da ga samo pogledom isprate kako završava svoje majstorstvo asistencijom ili golom.

Sa takvim igračima fudbal je privlačniji, pa je dobro za Sasuolo i Srbiji što Đuričićevi najbolji dani tek dolaze.

Šta danas mislite o ovom poređenju sa Krojfom?

– Pa sad mi je bitno da sam koncentrisan na svaku sledeću utakmicu moje ekipe, da igramo dobro i želimo više od svakog sledećeg meča. Takođe, imam i ambicije da sa reprezentacijom napravimo dobar rezultat u predstojećim baraž mečevima, a ta poređenja sa Krojfom, ona su nekada umela da me opterete. Danas, kad ih čujem, pokušam da ne obraćam pažnju na njih – priča za 24sedam Filip Đuričić.

Da li vam je žao što niste ranije pokazali ove igre iz dresa Sasuola i što ste baš sad podsetili na sebe iz perioda u Herenvenu?

– Lepo se osećam u Sasuolu. Imamo odličnog i mladog trenera Roberta de Zerbija, koji će za par godina sigurno postati jedan od najboljih stručnjaka u Evropi. Iza nas je i ambiciozna uprava sa planom da od Sasuola napravi stabilan i jak klub. Može se reći da im ide odlično taj posao ako se vidi koje su igrače dovodili i kakav je uticaj pojačanja na igru ekipe. Sve su pogodili. E, sad, da li mi je žao što sam toliko dugo čekao da pokažem šta znam, pa sigurno da jeste! Jednostavno, neke stvari su se tako dešavale da mi se nije otvarala šansa drugim mestima!

Na kojim, konkretno, drugim mestima?

– Pa, recimo, posle odlaska iz Herenvena u Benfiku, te prve sezone sve je izgledalo dobro, ali onda se promenilo sledeće i ništa nije bilo isto. Slično je bilo u Sampdoriji ili u Beneventu…

Ipak, bili ste uporni da se dokažete u Seriji A. Mogli ste da oživite karijeru u Crvenoj zvezdi?

– Ja sam znao koliko vredim i koliko mogu, siguran sam bio da za mene ima mesta u italijanskoj ligi, samo mi je bila potrebna prilika i poverenje trenera, sve što sad imam u Sasuolu. Mogao sam da dođem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub, ali, generalno, svi ti zainteresovani klubovi su mislili da ja imam problem sa povredom i da zbog toga ne igram. Razlozi su, međutim, bili drugačiji. I sad da se opet vratim na ono da li žalim što nisam ranije negde zablistao. Žalim, a da li mislim da sam dosad imao lepu karijeru, isto ću potvrdno odgovoriti i sa te strane, nemam razloga da žalim.

Da li možemo proći Norvešku u prvom meču baraža i šta mislite kako im se treba suprotstaviti?

– Verujem da možemo. Oni su dobar tim, zaslužuju naše poštovanje, jer svi smo upoznati kako igraju njihovi najbolji fudbaleri, ali isto tako imamo i mi odlične igrače iz velikih evropskih klubova. Da ste me pitali kako da se suprotstavimo Krotoneu, znao bih dosta toga da vam kažem i kako igraju i gde mislim da bismo mogli da tražimo slabe tačke. Norvešku ne poznajem toliko da bih mogao nešto konkretno da pričam o igri, ali sam siguran da je naš selektor sa saradnicima odavno prostudirao protivnika. Idemo hrabro da pobedimo i izborimo se za odlučujuću utakmicu za plasman na EP – zaključio je Filip Đuričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike