Orlove će ovaj podatak proganjati! Heroj Kameruna protiv Srbije uspeo nešto što nijedan afrički fudbaler nije!

28.11.2022

16:35

0

Autor: A. Š.

Vinsent Abubakar ispisao fudbalsku istoriju Crnog kontinenta

Orlove će ovaj podatak proganjati! Heroj Kameruna protiv Srbije uspeo nešto što nijedan afrički fudbaler nije!
Vinsent Abubakar postiže gol protiv Srbije - Copyright Profimedia

Teško će srpski navijači u skorije vreme moći da zaborave duel sa Kamerunom (3:3) na Mundijalu u Kataru. Jedino što bi pomoglo da ta rana brže zaceli jeste plasman Piksijevih Orlova u nokaut fazu takmičenja, ali način na koji je u ponedeljak ispuštena već viđena pobeda dugo će provejavati kao noćna mora, pre svih, Tadiću i drugovima.

Sve je do isteka sata igre delovalo gotov idilično za Orlove. Posle preokreta u finišu prvog poluvremena i gola Aleksandra Mitrovića u 53. minutu za 3:1 činilo se da će Srbija sigurno upisati prvu pobedu u Dohi i napraviti veliki korak ka osmini finala Mundijala, međutim sve se promenilo kada je u 55. minutu Rigober Song na teren poslao Vinsenta Abubakara.

Ispostavilo se desetak minuta kasnije da je selektor Kameruna doneo istorijsku odluku, pošto je iskusni napadač Al Nasra golom u 63. i asistencijom u 66. minutu ispisao istoriju Crnog kontinenta.

Naime, Abubakar je postao prvi afrički fudbaler koji je na jednoj utakmici planetarnog šampionata asistirao i postigao gol pošto je prethodno ušao na teren sa klupe za rezervne igrače.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike