Piksi otkrio zašto Vlahovića nije bilo: Mi Srbi volimo taj teži put do cilja!

28.11.2022

13:13

2

Autor: A. S.

Selektor se uzda u meč sa Švajcarcima

Piksi otkrio zašto Vlahovića nije bilo: Mi Srbi volimo taj teži put do cilja!
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se medijima na konferenciji nakon utakmice sa Kamerunom, u kome su orlovi remizirali, 3:3.

Bod osvojen sa afričkom selekcijom niko nije želeo, ciljala se pobeda, ali i dalje je Srbija u prilici da obezbedi nokaut fazu.

- U fazi kada smo imali kontrolu i vođstvo napravili smo greške u odbrani, na ovom nivou je opasno da izlazite visoko kada protivnik ima loptu. Te greške su nas koštale pobede. Vrlo neshvatljivo i nepotrebno, tu leži i problem što nismo pobedili. Analaziraćemo zašto se to desilo, možda i pad koncentracije ili nešto drugo. Što se tiče Vlahovića, nije 100%. Imali smo dve prinudne izmene, Veljkovića i Pavlovića i to je dosta poremetilo neke naše ideje, da pokušamo da ubacimo recimo Jovića - istakao je Stojković, pa dodao:

- Nismo bili pametni, odigrali smo dobru utakmicu, ali je nismo završili u svoju koristi.

Selektor se potom dotakao i prilika u nastavku šampionata.

- Da imamo dobre šanse, nemamo, ali da ih imamo, imamo. Mi Srbi izgleda vodilo taj teži put da bismo došli do većeg cilja. Utakmica je sigurno bila dobra za gledanje, to je fudbal, da je čovek znao šta će unapred da se desi, ne bi igrao taj fudbal. I Kamerun je pokazao da se nije predao kada je gubio 3:1 - naveo je Stojković, pa se osvrnuo na promene pred meč sa Švajcarskom:

- Prvo moramo da vidimo zdravstveno stanje igrača i na koga možemo da računamo u narednoj utakmici. Protiv Švajcaraca ćemo odigrati najbolje što umemo. Pružio sam svim igračima ruku, čestitao na požrtovanosti, moraju da podignu glavu, bez obzira što osećaju frustriranost. Ali to je tako, najvažnije da se odmore, da analiziramo. Biće sigurno sastanaka. 

U duelu sa Kameruncima, načinjene su i dve iznuđene izmene, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković su teren napustili zbog bola.

- Pavlović je osetio bol u primicaču, nadamo se da će uspeti da sanira u narednih par dana, kad vam igrač traži izmenu, morate da verujete da je to tako. Mi smo tada imali drugačije taktičke zamisli, ali te dve izmene su došle neplanirano.

Na kraju, selektor se osvrnuo i na ekipu Kameruna.

 - Ja sam želeo pobedu, što se danas nije desilo. Respektujem njihovu ekipu, koja je uspela da se vrati i kada je gubila. Te dve greške su odlučile da ne pobedimo, kod drugog i trećeg gola. To su stvari koje ne smeju da se dešavaju, ali to je ipak fudbal i sve je prisutno. Nismo uspeli da pametno završimo utakmicu i to je to, ali sam veoma zadovoljan da su moji igrači pokazali jedno novo lice u poređenju sa prvom utakmicmo. Kreirali smo dosta lepih i opasnih šansi, pogodili stativu, postigli tri gola, ali ni to nije bilo dovoljno. Pokazali smo karakter i mentalitet kada je Kamerun vodio sa 1:0. Kasnije smo morali da pametnije privedemo utakmicu kraju i eventualno postignemo još koji gol - zaključio je selektor Stojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike