Eh, kad bi se fudbal igrao 60 minuta... Zašto primismo 2 gola iz kontre kad vodimo sa 2 gola razlike? Srbijo, ajmo opet digitrone u ruke!

28.11.2022

14:15

0

Neverovatno je kako su Orlovi ostali bez pobede u duelu sa Kamerunom

Eh, kad bi se fudbal igrao 60 minuta... Zašto primismo 2 gola iz kontre kad vodimo sa 2 gola razlike? Srbijo, ajmo opet digitrone u ruke!
Fudbaleri Srbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Ostali su fudbaleri Srbije bez još dva boda na Mundijalu. Na naivan i nestvaran način odigrali su samo 3:3 u duelu 2. kola sa Kamerunom.

A kako se došlo do 3:3 je... pa, neobjašnjivo. Idemo redom.

Počelo je dobro i agresivno što se tiče Srbije, ali bez sreće. Dve velike šanse, najpre Mitrović pogađa stativu, a onda promašuje gol iz izgledne pozicije. I stiže kazna.

Maestralni Živković i Pavlović

Ali, pre kazne, da napišemo i nešto o dvojici asova, koji su zaslužili da ponesu epitet igrača utakmice! Andrija Živković i Strahinja Pavlović odigrali su utakmicu za svaku pohvalu! Šteta je što za to i nisu nagrađeni. A zaslužili su, i te kako su zaslužili!

Pogađaju Kamerunci posle kornera, koji je direktna posledica konfuzne reakcije defanzive. Ispašće da će nas ta defanziva skupo koštati na ovom meču.

Iako je posle toga Srbija zaigrala još bolje i već do poluvremena preko Pavlovića i Milinković-Savića okrenula rezultat. Kada je na samom početku drugog poluvremena Mitrović pogodio, posle verovatno najlepše akcije na celom Svetskom prvenstvu, svi smo pomislili - to je to! Orlovi su se konačno opustili i zaigrali kako znaju i umeju. Držao nas je taj osećaj nekih desetak minuta. Dok nismo ponovo pali u očaj.

Kako smo toliko naivni?

Povreda Strahinje Pavlovića zbog koje je morao van terena napravila je veliku rupu u našoj odbrani. I to smo platili. Naivno, prenaivno za nivo takmičenja koje nosi Svetsko prvenstvo. Mnogo grešaka je bilo od 60. minuta na dalje. Eh, kad bi se utakmica igrala 60 minuta bilo bi sjajno po nas.

Krenućemo od Milenkovića koji je dva puta zakasnio da napravi ofsajd, pa smo primili dva gola. Ali nije to samo do Milenkovića.

Ovo je do stručnog štaba, do načina na koji je vođen meč nakon vođstva Srbije od 3:1. Primila je Srbija dva gola iz kontra napada kada je vodila sa dva gola razlike! Pa to niko živ ne bi sebi dozvolio! I jedan takav gol bio bi previše za Sevtsko prvenstvo. A kada primiš dva... Nedopustivo! Selektore, na tvoju dušu!

Zašto niko momcima na terenu, koje je očigledno ponelo to vođstvo ka napadu, nije doviknuo da se vrate, čuvaju loptu u rezultat? Ili ako im jeste viknuo zašto nije poslušan? Možda je ovo prvi veliki kiks selektora Dragana Stojkovića Piksija. Da li taktički ili autoritativni, to sad i nije toliko bitno.

Momci bez snage, a izmena nema

Nejasno je i to što Filip Kostić, koji je dao bukvalno sve što ima u sebi, nije zamenjen kada više zaista nije mogao da trči. Ni Mitrović nije mogao pred kraj, ali je ostao na terenu do poslednjeg zvižduka sudije. I nisu oni jedini kojima je bila potrebna izmena.

Realnost je takva kakva je. Odigrali smo samo nerešeno sa Kamerunom i sada ostaje pitanje šta dalje. Sada dolazimo na svoj teren! Hvatamo se digitrona i računamo šta nam treba. Za početak da Brazil pobedi Švajcarsku, a to se, podsetimo, nikada nije desilo na Mundijalima!

Ako bude remi, kao u prethodnim susretima, onda je situacija za Orlove još teža. Tada neće biti dovoljna bilo koja pobeda nad Švajcarskom. Moraćemo da ih pobedimo sa najmanje dva gola razlike.

Posle današnje utakmice ne znamo kako ćemo to i da uradimo. Ali znamo da mora!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike