Frustriran sam! Piksi se oglasio nakon remija i zabrinuo Srbiju - Ne znam na koga možemo da računamo

28.11.2022

12:32

2

Autor: A. S.

Meč sa Švajcarskom biće odlučujući

Frustriran sam! Piksi se oglasio nakon remija i zabrinuo Srbiju - Ne znam na koga možemo da računamo
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Srbije remizirali su u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru sa ekipom Kameruna, 3:3, pa je sada plasman u nokaut fazu u rukama i ostalih ekipa.

Orlovima je potrebna pobeda nad Švajcarskom, ali i trijumfi Brazila.

Nakon meča, oglasio se i selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, kao i kapiten Dušan Tadić.

- Osećamo frustraciju, jer imati 3:1 i dopustili smo im da dođu do 3:3... To je frustrirajuće. Mislim da smo reagovali odlično posle njihovog gola, ekipa se potpuno podigla, uspeli smo da napravimo nekoliko fenomenalnih šansi, pa dali tri gola, a onda visok izlazak naše odbrane je apsolutno zabranjen na ovom nivou. To je amaterski, ne bi smelo da se dešava i koštalo nas je pobede. U svakom slučaju - idemo dalje. Mada ovo što sam video, ta statisika, posed lopte, dominantnost, to ništa u ovom momentu ne znači - rekao je selektor, pa dodao: 

- Frustriran sam zbog rezultat. Igrači su reagovalii odlično, bilo je prelepih akcija. Pogotovo je treći gol majstorstvo, poezija, ali na ovom nivou ne mogu da se prave kardinalne greške. Identične su bile i to je neverovatno. Šteta, jer smo imali fenomenalan deo igre, kontrolu utakmice i neshvatljive greške.

Pojasnio je selektor i da je dve izmene morao da izvrši zbog povreda.

- Dva igrača centralna beka su tražila izmene, Pavlović i Veljković. Bile su to prinudne izmene i morali smo da reagujemo kamo smo reagovali - kazao je selektor i naveo da nije poznato na koga može da računa u narednom kolu, dok se ne obave pregledi.

- Navijamo za Brazil. Videćemo, gledaćemo, ovo prvensrtvo vidite koliko je čudnih rezultata. Moramo da sačekamo pa ćemo videti na čemu smo. Sad je najvažnije da vidimo kakvo je stanje sa igračima, kakva je težina povreda, na koga ćemo moći da računamo. Nemamo puno vremena, moramo da se okrenemo onome što nas čeka - zaključio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić, kratko je izneo utiske o meču:

- Oni povedu mi okrenemo i imamo sve pod kontrolom i onda nam se dese dva pogotka. Bilo je dosta pozitivnih stvari, bilo je i negativnih. Moramo da budemo pozitivni, pokazali smo već da možemo da pobedimo u odlučujućim utakmicama. Raduje ofanzivna igra i stvorene šanse, mogli sko da postignemo mnogo više golova. Nadamo se da će ući kad bude najpotrebnije. Možda nam treba bolja komunikacija između igrača. Da pričaju i da se zna tačno šta se dešava. To očukemo od svakog od nas - istakao je Tadić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike