Piksi traži drugačiju Srbiju! Da su svi 100 odsto spremni drugu bismo pesmu pevali!

24.11.2022

21:53

0

Autor: G. F.

Selektor Srbije najavio promene za utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom

Piksi traži drugačiju Srbiju! Da su svi 100 odsto spremni drugu bismo pesmu pevali!
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Izgubila je fudbalska reprezentacija Srbije od Brazila sa 2:0, golovima neverovatnog Rišarlisona.

Videli smo zbog čega je Brazil jedan od glavnih kandidata za prvaka sveta, ali smo videli i neke boljke na koje nismo navikli od Orlova.

I nismo ih samo mi videli. Video ih je selektor Dragan Stojković Piksi, koji je na konferenciji za medije otvoreno pričao problemima sa kojima se sreo pred otvaranje Mundijala.

- Bili smo u egal poziciji u prvih 45 minuta, nisam video da su bili dominantni. Za nas je porazno drugo poluvreme gde smo pali. Više nismo bili tim i naravno da je Brazil to znao da iskoristi jer ima odlične igrače - rekao je Piski, pa najavio i neke promene:

- Mora Srbija da bude drugačija. Nisam mogao da prepoznam naš tim u fizičkom smislu. Znate da smo sa mnogo problema došli u Katar, mnogo povreda u nevreme. I to igrača koji su praktično udarne igle. Moramo da prihvatimo činjenicu da je tako. Previše je da nemate 100 odsto spremne te igrače u timu. I to se vidi. Žao mi što nemam Mitrovića, Vlahovića i Kostića 100 odsto spremne. Drugačija bi pesma bila. Jednostavno oni su spremniji i to je to. Brazil je jedan od favorita da osvoji titulu.  Mi smo mala zemlja u odnosu na Brazil, žao mi je zbog povreda tri glavna igrača, nama to mnogo znači.

 

 

Pred Srbijom su sada dve utakmice koje se moraju dobiti. Najpre sa Kamerunom, a onda i sa Švajcarskom.

- Gledao sam Kamerun i Švajcarsku. Moramo da iskoristimo period da se odmorimo što je više moguće. Neće biti previše rada, igrači su delovali zaista umorno. Znamo naš cilj i nećemo se predati. Analiziraćemo i Kamerun i Švajcarsku da se što bolje pripremimo i da budemo daleko bolji nego večeras.

Biće, kako kaže selektor, i nekih promena u našem timu.

- Moramo dobro da izvagamo, moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa igračima i dobio uverenje da je sve OK. Moraćemo da tražimo neka druga rešenja ako se situacija ne poboljša... Da donesemo odluke koje će biti dobri za tim. Moram da prihvatim probleme, nemamo magične doktore da reše problem sa povredama u dva dana. Šteta!

Zatražili su inostrani novinara od našeg selektora i da uporedi Mundijale na kojima je igra sa ovim na kom je selektor.

- Uvek je dobro biti deo Svetskog prvenstva. Mi smo jedan od 32 tima sa planete i ovo je veliki uspeh. Veoma smo srećni zbog toga. Nema specijalnih osećanja, hiljadu puta sam bio na ovakvim stadionima, igrao, trenirao, ništa me ne može impresionirati. Ovo je fudbalski život, to je sve.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike