Piksi žali zbog jedne stvari, a druga ga je iznenadila: Neću da kažem da smo bili katastrofalni, ali...

24.11.2022

21:07

0

Autor: 24sedam

Selektor, kapiten i drugi kažu da neće da klonu duhom posle poraza od Brazila

Piksi žali zbog jedne stvari, a druga ga je iznenadila: Neću da kažem da smo bili katastrofalni, ali...
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Izgubili su fudbaleri Srbije od Brazila (2:0) i što pre moraju da zaborave sve što se večeras dešavalo u Dohi.

Selektor Dragan Stojković Piksi žali za povredama u nevreme, a kaže da ga je samo iznenadilo što je tim fizički pao u drugom poluvremenu.

- Mislim da je ključno to što smo drugo poluvreme u fizičkom smislu bili da ne kažem katastrofalni, ali videlo se… Što je za mene dosta iznenađujuće. Fizičko smo pali, a Brazil je previše iskusna i dobra ekipa da to ne iskoristi. Ono što je naše najjače oružje, a to je pasing igra - toga nije bilo u drugom delu. Prvo jesmo odigrali dosta solidno i korektno, ali postoje neke stvari koje mi imamo, a to su povrede nekih ključnih igrača u nevreme. Ipak je to previše za nas. Mi imamo tri rekonvalescenta Mitrović, Vlahović i Kostić. U nevreme se to desilo. Došli smo u takvom stanju i to je istina. Ali, Brazil je u drugom poluvremenu potpuno dominirao i zasluženo pobedio – rekao je Stojković za TV Arena sport.

Novinar je počeo da ga pita o taktici, ali ga je Piksi presekao:

- Ne, ne, ne, ne radi se o taktici, samo smo u fizičkom smislu pali i što nemamo zdrave igrače. Moramo sad da se maksimalno odmorimo i da pokušamo da u sledeće dve utakmice rešimo svoju sudbinu.

Da li ćete moći da računate na Kostića u ponedeljak?

- Iskreno se nadam da hoću. Iskreno se nadam da možemo da računamo na njega. Sad, šta će biti? Ko to zna? Jedino tu ostaje ta seta što nismo kompletni, inače bismo mogli i te kako da odigramo protiv Brazila.

Reči kapitena

Kapiten Dušan Tadić mirno je analizirao utakmicu sa jednim od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka sveta.

Izuzetno kvalitetna ekipa. Prvo poluvreme smo se dobro branili, mogli i da ih ugrozimo, ali nismo. Prvi gol im je da o vetar u leđa. Bilo im je lakše da igraju jer smo mi zaigrali s više rizika - rekao je Tadić za TV Arena sport, pa dodao:

-  Brazilci su vrhunski zaustavili našu igru. Nije bilo previše prostora za neki dobar pas, dobro su igrali presing. Moramo da idemo dalje. Okrećemo se narednim utakmicama.

Kako je bilo protiv Nejmara

Saša Lukić se slaže sa ocenom svih: Prvo poluvreme je bilo dobro, drugo nije.

- Prvo poluvreme sam bio jedan na jedan sa Nejmarom, ali cela ekipa je prvo poluvreme igrala na dobrom nivou, držali smo dobro linije, držali smo ih daleko od gola, a imali i neke polušanse, kao i oni. Međutim, u drugom poluvremenu smo amo očigledno pali kao što su svi videli. Ovo početak, idemo dalje, verujemo u nas, ne predajemo se. Tek treba da se igra. Možda ta jedna greška koja nas je odvela posle toga smo pali, ali to je fudbal, morate da držite koncentraciju 90 minuta. Bili su bolji, moramo da im čestitamo. Okrećemo se Kamerunu i Švajcarskoj, verujemo da će biti bolje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike