FIFA se suočava sa skandalom ogromnih razmera! Jedna reprezentacija preti povlačenjem sa Mundijala!

23.11.2022

19:41

0

Autor: A. Š.

Velika bura se podigla oko famoznih kapitenskih traka

FIFA se suočava sa skandalom ogromnih razmera! Jedna reprezentacija preti povlačenjem sa Mundijala!
Reprezentativci Danske - Copyright Profimedia/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Velika frka se podigla u Kataru zbog toga što je FIFA pojedinim reprezentacijama iz Evrope zabranila da njihovi kapiteni oko ruke nose trake s natpisom „One love“ kao vid podrške pripadnicima LGBT populacije.

Sedam nacionalnih selekcija odlučilo se uoči Mundijala u Kataru na ovaj vid podršeke, a kada im je zaprećeno da će svaki kapiten koji se ogluši o naredbu FIFA dobiti žuti karton pre nego što utakmica počne, bili su primorani da od te ideje odustanu.

Ipak, sa tim ne žele da se pomire, pa se ide toliko daleko da je Danska navodno razmatrala mogućnost povlačenja sa Mundijala. Podsetimo, Danci su u prvom meču u Dohi igrali bez golova protiv Tunisa, posle čega su generalni direktor i predsednik Saveza kontaktirali UEFA radi potencijalnog povlačenja iz FIFA.

- To nije odluka koju smo doneli sada, o njoj razmišljamo već duže vreme. Mi u Skandinaviji smo o svemu diskutovali još u avgustu. Verujem da će biti izazovno ako se Danska isključi na svoju ruku. Moramo da razmislimo o ovom pitanju i da vratimo poverenje u FIFA. Trebalo bi da budemo svesni šta se dogodilo i da kreiramo strategiju – kazao je prvi čovek FS Danske Peter Miler.

Zbog odluke da se kapitenima Danske, Engleske, Nemačke, Velsa, Belgije, Holandije i Švajcarske zabrani nošenje kapitenskih traka s porukom „One love“, prvi čovek FIFA Đani Infantino izgubio je podršku određenih nacionalnih saveza.

- Znam da su uskoro izbori u FIFA i da trenutni predsednik ima podršku 207 od 211 zemalja. Danska nije među njima, niti će ikada biti – izjavio je Miler.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike