Orlovi spremni za Brazil! Tadićev fudbalski čas i petarda Srbije u Bahreinu!

18.11.2022

17:20

0

Autor: 24sedam

Piksijev tim zadovoljio na generalnoj probi pred Mundijal

Orlovi spremni za Brazil! Tadićev fudbalski čas i petarda Srbije u Bahreinu!
Dušan Tadić slavi gol u Bahreinu - Copyright Promo/FSS

Piksijevi Orlovi su spremni za Brazil! U generalnoj probi pred početak Mundijala u Kataru, najbolji srpski fudbaleri su u Bahreinu savladali istoimenu domaću selekciju 5:1 (1:1).

Pored sigurne pobede upisane bez tri važna aduta (Aleksandar Mitrović, Filip Kostić, Saša Lukić), selektora Stojkovića, ali i sve navijače Srbije, bez dileme najviše će obradovati kapitenska partija Dušana Tadića, koji je pored dva fenomenalna gola upisao i jednu, istu takvu, asistenciju.

Ako je posle prvih 45 minuta i bilo onih koji su sumnjičavo vrteli glavom zbog izdanja Orlova, drugo poluvreme je jasno pokazalo da je Piksijeva mašinerija potpuno spemna za smotru najboljih fudbalskih selekcija na svetu. Takođe, svi oni koji su mesecima unazad osporavali formu vođe ove generacije Orlova, večeras su dobili potvrdu teze da je klasa večna.

Srbija je sjajno otvorila meč. Već u osmom minutu Tadić je maestralno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i skinuo paučinu iz gornjeg ugla gola domaćina, koji je do izjednačenja došao ekspresno i gotovo ni iz čega. Igrao se 14. minut kada je Stefan Mitrović pomalo jeftino napravio penal koji je u gol rutinski pretvorio Hilal.

Ispostavilo se na kraju da je to bilo sve konkretno što je domaćin uspeo da uradi na ovom meču, pošto je u drugih 45 minuta na terenu postojala samo Srbija. Piksi je na startu drugog dela igre u igru uveo Darka Lazovića i Dušana Vlahovića, koji je, kao i Tadić, u najboljem trenutku zablistao i pokazao da Srbija ne mora da brine za najistureniji deo tima.

Tadiću i Vlahoviću trebalo je pet minuta da slome otpor Bahreina. Najpre je napadač Juventusa proigrao kapitena za novo vođstvo Orlova, a samo 60-ak sekundi kasnije vezista Ajaksa je petom uzavratio asistenciju mladom napadaču za rutinsku završnicu i, već tada, izvesnu pobedu.

Šta bi mogli da očekujemo od Srbije u Kataru moglo je da se vidi i po preostalom toku utakmice. Nisu se Orlovi zadovoljili velikom prednošću, nastavili su da napadaju grogiranog rivala sa svih strana i samo velika sreća ih je sačuvala da posle pokušaja Vlahovića (stativa) i Jovića (prečka) u završnicu uđu sa još većim minusom.

Ipak, u završnim momentima duela debakl nisu uspeli da izbegnu. Najpre je u 87. minutu sjajnu akciju Orlova po levoj strani i centaršut Mladenovića u gol pretvorio Đuričić, da bi 120 sekundi kasnije Vlahović upisao još jednu asistenciju, ovoga puta za Jovića, koji je fenomenalnom reakcijom overio ubedljivu pobedu Piksijeve Srbije.

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Srbija je savladala Bahrein 5:1!

89. MINUT - GOOOL! Petarda Orlova u Bahreinu. Strelac je Luka Jović. Vlahović je upisao još jednu asistenciju, a napadač Fiorentine je majstorski bocnuo loptu i prebacio istrčalog golmana Bahreina.

87. MINUT - GOOOL! Đuričić overava trijumf Orlova! Sjajan centaršut Mladenovića sa levog boka, vezista Sampdorije je iskoristio i glavom smestio loptu u mrežu.

82. MINUT - Svoju formu potvrdio je i Vanja Milinković-Savić. Golman Orlova je sjajnom paradom zaustavio šut napadača Bahreina sa desetak metara, sprečivši tako siguran pogodak.

MN Press
 

77. MINUT - PREČKA! Ponovo okvir gola čuva mrežu Bahreina. Posle kornera sa leve strane, Jović je glavom šutirao sa sedam, osam metara, ali je lopta pogodila prečku i vratila se u polje, posle čega su domaći uspeli da otklone opasnost. Dva minuta kasnije Eraković je zamenio Milenkovića.

70. MINUT - Nova promena u ekipi Srbije. Maksimović je na terenu umesto Ivana Ilića.

64. MINUT - STATIVA! Nova prilika za Vlahovića. Lazović ga je proigrao sa leve strane po zemlji, mladi napadač je sa desetak metara šutirao iz prve, ali je lopta okrznula stativu i završila pored gola.

MN Press
 

60. MINUT - Posle sat vremena igre, utakmica je završena za Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića-Savića. Menjaju ih Marko Grujić i Filip Đuričić.

51. MINUT - GOOOL! Vlahović donosi Srbiji dva gola prednosti! Ekspresno se Tadić revanširao Vlahoviću. Majstorski je petom proigrao napadača Juventusa, koji je asistenciju krunisao rutinskom realizacijom.

50. MINUT - GOOOL! Tadić ponovo dovodi Srbiju u vođstvo! Vlahović je sjajno proigrao kapitena Orlova, koji je majstorskim prijemom lopte izbacio rivala i potom je izuzetno preciznim šutem poslao u mrežu.

MN Press
 

46. MINUT - Stojković je napravio dve promene tokom pauze. Na terenu su Vlahović i Lazović, a u svlačionici su ostali Mitrović i Živković. Umesto iskusnog defanzivca u nastavku meča na mestu štopera će igrati Gudelj. 

PRVO POLUVEME

45. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Bahrein - Srbija 1:1.

44. MINUT - Velika prilika za Srbiju! Tadić je povukao kontru, proigrao je po levoj strani Mladenovića koji je uputio dobar centaršut na drugu stativu. Jović je uspeo u padu da dođe do lopte, ali je šutirao pored gola.

42. MINUT - Bliži se kraj prvog poluvremena, Srbija je pripretila iz slobodnog udarca. Gudelj je gotovo iz mrtvog ugla, sa leve strane, šutirao direktno u gol, ali je čuvar mreže domaćina bio oprezan i uspeo je da interveniše.

MN Press
 

33. MINUT - Nema prevelikih uzbuđenja sredinom drugog poluvremena. Igra se uglavnom odvija na sredini terena.

24. MINUT - Igra se prilično otvoreno na obe strane. Bahrein pokušava s vremena na vreme da ugrozi gol Srbije, koja je najbolju priliku posle izjednačenja imala u 24. minutu. Šutirao je iz punog trka Ivan Ilić snažno, po zemlji, ali je lopta prošla pored stative.

15. MINUT - GOL! Bahrein je izjednačio sa penala. Išao je napad domaćina po desnoj strani, Stefan Mitrović je, utisak je barem takav, prelako skrivio najstrožu kaznu koju je rutinski realizovao Hilal.

8. MINUT - GOOOL! Kakva majstorija Dušana Tadića! Namestio je kapiten Orlova loptu na mestu na kojem je fauliran Gudelj, dvadesetak metara od gola rivala, malo iskosa sa desne strane. Prebacio je živi zid i skinuo paučinu iz suprotnog gornjeg ugla gola rivala.

MN Press
 

 

7. MINUT - Nimalo prijatan duel za Gudelja. Bio je srpski reprezentativac bliži lopti na dvadesetak metara od gola rivala, čiji je jedan od defanzivaca uleteo u njega i udario ga glavom u glavu.

1. MINUT - Počeo je meč, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Srbije.

- Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Saša Lukić nisu u protokolu za ovu utakmicu.

Startnih 11 Srbije!

V. Milinković Savić – Mitrović, Pavlović, Milenković – Živković, Gudelj, Ilić, S. Milinković Savić, Mladenović – Tadić, Jović.

 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike