Mitrović je poseban, dopada mi se tandem sa Tadićem! Bivši centarfor Srbije nahvalio Piksijeve orlove

17.11.2022

10:51

0

Autor: A. S.

Kovačević veruje da Srbija prolazi grupu

Mitrović je poseban, dopada mi se tandem sa Tadićem! Bivši centarfor Srbije nahvalio Piksijeve orlove
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

Navijači širom sveta sa velikim nestrpljenjem čekaju na početak Svetskog prvenstva koje će se od 20. novembra do 18. decembra igrati u Kataru. Srbija svoj prvi meč igra 24. novembra, sa reprezentacijom Brazila, pa je dovoljno vremena pred medicinskim timom da učine sve kako bi napadački tandem - Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, oporavljeni dočekali prvi meč.

Euforija u narodu ne prestaje, a danas je o Mundijalu prilikom gostovanja na RTS-u, govorio i Darko Kovačević, nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije, koji je bio deo nacionalnog tima 1998. Inače, u nacionalnom timu je igrao i sa sadašnjim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Kao i svi ljubitelji fudbala i reprezentacije naše zemlje, smatram da je za ponos to što će takav čovek da predstavlja Srbiju, jedan od najboljih fudbalera ikad sa ovih prostora. Kada sam saznao da je upravo on imenovan za selektora, pomislio sam da je to najbolji potez i da će sigurno doneti odlične rezultate - rekao je Kovačević za "RTS", pa jedan tandem naše reprezentacije posebno istakao:

- Mnogo mi se dopada taj tandem - Aleksandar (Mitrović) i Dušan (Tadić) zajedno. Treba da se iskoristi potencijal i kvalitet koji posedujemo, da igraju svi najbolji fudbaleri i da se izvuče maksimum. To je ono što takođe definiše Piksija, hrabar je da ide u ofanzivu sa dva centarfora. Sigurno je da to zavisi od protivnika, pa će možda nekad i to da se menja, nekad da se ne igra tako, ali imaju različite karakteristike koje mogu da doprinesu igri.

Nekadašnji napadač se osvrnuo i na poređenja sa Mitrovićem.

- Mogu da razumem ukoliko nekog Mitrovićev stil podseća na moj, ali ne bi trebalo porediti ga sa mnom, niti sa bilo kim. On je svojstven igrač. Pokazao je da je poseban i želim mu još mnogo golova za Srbiju.

Dotakao se potom Kovačević i grupe u kojoj se Srbija nazai, zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

- Imaju dosta igrača koji su trenutno u dobroj formi i koji uspešno nastupaju za svoje klubove. Na primer, Čupo Moting je sad privukao pažnju zbog odličnih partija za Bajern, koji je do skoro bio u senci. Biće veliki plus za Kamerun. Brazil nema smisla da se komentariše, zna se kvalitet koji su imali i imaju. Švajcarci imaju nove mlade fudbalere u odnosu na poslednji susret, kao što je Okafor iz Salcburga. Odličan igrač, brz, dobro građen i sa veoma dobrom tehnikom. Sve u svemu, grupa koju ne smemo da potcenjujemo, ali smartam da momci mogu da prođu dalje. Uradiće to sigurno - naveo je Kovačević u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike