Čelsi nastavlja da "pljačka" Brajton: Sada su doveli novog šefa transfera, on će se sada pitati za sve

15.11.2022

15:21

0

Posle trenera, u Londonu su stigla čak šestorica članova stručnog štaba i uprave

Čelsi nastavlja da "pljačka" Brajton: Sada su doveli novog šefa transfera, on će se sada pitati za sve
Kristijan Pulišić - Copyright profimedia

Čelsi je imenovao Pola Vinstenlija za novog direktora globalnog talenta i transfera, kako glasi funkcija. Drugim rečima, on je sada glavni čovek za transfere kod plavaca.

Ako vam ime ne zvuči poznato, sigurni smo da vas neće iznenaditi da je poslednjih osam godina proveo u Brajtonu i sada je postao šesti član stručnog štaba koji je iz tog kluba prešao u Čelsi nakon trenera Grejema Potera, koji je u septembru zamenio Tomasa Tuhela.

Na novi posao stupa odmah.

Predsednik Čelsija Tod Boeli i njegov vlasnički partner Bedad Egbali izdali su zajedničko saopštenje povodom novog imenovanja:

- Pol će biti sjajno pojačanje za Čelsi. On je vrlo poštovan i ključno je pojačanje na visokim pozicijama u procesu građenja sportskog tima svetske klase, sa dubinom talenta, ambicijom i posvećenošću. On će raditi vrlo blisko sa nama u guranju Čelsija napred. Pol i mi imamo istu filozofiju i on će se bez ikakvih problema uklopiti u našu organizaciju.

Vinstenli je među "galebovima" počeo kao skaut, a onda je napredovao do pozicije "šefa regrutacije", a klub iz Brajtona i Houva stekao jaku reputaciju kluba koji pronalazi kvalitetne mlade talente širom sveta.

Pošto je Poter preuzeo Čelsi, iz Brajtona i Houva su u London došli treneri prvog tima Bili Rid, Bjorn Hamberg i Bruno Saltor, zatim trener golmana Ben Roberts i analitičar transfera Kajl Makoli. Vinstenli je šesti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike