Provokator Srbije se pokajao! Džaka žali zbog orla, želeo da izbegne Piksijevu ekipu u Kataru!

14.11.2022

08:12

0

Tako je Švajcarska eliminisala Srbiju sa Mundijala

Provokator Srbije se pokajao! Džaka žali zbog orla, želeo da izbegne Piksijevu ekipu u Kataru!
Granit Džaka - Copyright Profimedia

Fudbaleri Srbije i Švajcarske bili su u istoj grupi na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, a za sedam dana, igraće i u Kataru. Meč u Moskvi, tada je obeležio Granit Džaka, nažalost, potezom koji se ne može svrstati u red sportskih.

Fudbaler poreklom sa Kosova i Metohije, uoči početka Mundijala, još jednom je progovorio o proslavi pogotka u Moskvi (pokazivanje dvoglavog orla sa zastave Albanije), a tu utakmicu, njegova Švajcarska je dobila sa 2:1.

- U meču sa Srbijom sve je proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim - rekao je Džaka u intervjuu za švajcarski Blik i istakao da mu je to bio jedan od najgorih poteza u karijeri:

- Znate, imao sam dva teška trenutka u karijeri. Jedan na meču sa Arsenalom protiv Kristal palasa kada sam napadnut i onaj na meču protiv Srbije kada sam napravio taj gest.

Blik opravdava taj potez objašnjenjem da su "Džakine emocije razumljive, pošto je njegov otac, Ragip, tri godine bio politički zatvorenik kod Srba.

- Ono kroz šta je prošao moj otac je nešto što nikome ne biste poželeli. Do danas znam samo polovinu ove strašne priče. Kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Pitao sam i pitao. Bilo je to loše vreme za njega - rekao je fudbaler.

Na kraju, ponovo se vratio na temu Mundijala i naveo da je želeo da izbegne Srbiju u Kataru.

- Iskreno, Srbija je bila poslednji protivnik kojeg sam priželjkivao. Nadam se da ćemo do meča s njima proći dalje sa dve pobede. Onda možemo da se uhvatimo u koštac sa tom utakmicom bez pritiska - istakao je reprezentativac Švajcarske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike