Brazilci čekaju na finale već 20 godina! Legendarni Pele kaže da će u Kataru opet biti prvaci sveta!

11.11.2022

14:58

0

Autor: 24sedam

Od poslednje titule u Južnoj Koreji i Japanu titule "Selecao" nije stigao ni do medalje

Brazilci čekaju na finale već 20 godina! Legendarni Pele kaže da će u Kataru opet biti prvaci sveta!
pele - Copyright Profimedia

Što bi deca rekla spavamo još toliko i toliko noći i počinje Svetsko prvenstvo u Kataru.

U celom svetu se oseća neka lagana nervoza, svi su nestrpljivi, selektori su odredili svoje timove, udara se glanc na završne radove... Pa šta bude.

Brojne legende svetskog fudbala ovih dana su "na udaru". Traže se stavovi, mišljenja, pa i prognoze po pitanju dešavanja na fudbalskom turniru.

Jedan od najvećih svih vremena, Brazilac Pele, čovek koji je Brazil vodio do tri (od pet) titule svetskog šampiona, veruje da će istim putem proći i sadašnja generacija fudbalera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

 

- Ostalo je još 10 dana do početka Svetskog prvenstva u Kataru i ne mogu da dočekam da vidim reprezentativce Brazila na terenu. Mnogi misle da sam previše samouveren, ali imam osećaj da ćemo osvojiti još jednu titulu prvaka sveta - napisao je Pele na društvenim mrežama.

Nema sumnje da tako razmišlja svaki navijač Brazila, posebno kada se ima u vidu da na "boginju" čekaju punih 20 godina. Poslednji put Brazilci su bili prvaci sveta 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, a nakon toga su navijači svedočili, ako njih pitate, katastrofi za katastrofom.

Samo su na svom terenu u Rio de Žaneiru 2014. godine stigli do polufinala, ali su i tu ostali bez medalje. Na Mundijalima 2006, 2010. i 2018. godine eliminisani su već u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike