Moramo da promenimo fudbal, ne možemo mimo celog sveta! Predsednik Reala gleda u budućnost!

10.11.2022

05:46

0

Autor: 24sedam

Florentino Perez želi da i mladi ljudi uživaju u fudbalskoj igri

Moramo da promenimo fudbal, ne možemo mimo celog sveta! Predsednik Reala gleda u budućnost!
perez - Copyright Profimedia

Ceo svet voli fudbal... Ceo svet se menja... Moraće i fudbal!

Tako kaže predsednik najtrofejnijeg kluba na svetu Reala iz Madrida Florentino Perez.

Prvi čovek Madriđana je svojim brojnim potezima izmenio pogled na ovaj sport, a u intervju koji je dao italijanskim medijima naglašava da se te promene moraju nastaviti.

Ideja Superlige je prvo što svima pada na pamet, ta borba sa UEFA je dosada neuspešna, ali Perez najavljuje da promene moraju da budu globalne, a ne samo fokusirane na Evropu.

- Da bih dao odgovor na pitanje gde vidim fudbal u narednom periodu potrebno mi je mnogo vremena, ali pokušaću da budem direktan i konkretan. Živimo u vremenu kada se sve menja. Poslednjih 20 godina pojavila se nova generacija, ceo svet se u potpunosti promenio i fudbal nikako ne može da bude izuzet od toga - rekao je Perez i dodao:

- Fudbal je bez izuzetka najveći i najpopularniji sport na svetu. Ne smemo da dođemo u situaciju da izgubimo mlade ljude koji neće da prate fudbal jer su pojedine utakmice neatraktivne. Upravo u tom smeru moramo da razmišljamo svi mi, a moji saradnici i ja već uveliko gledamo kako da se to izvede. Fudbal jednostavno mora da ostane "kralj svih sportova", ne u Evropi nego na svim kontinentima.

Zbog njegovog velikog uticaja na kompletnu istoriju Real Madrida mnogo je zagovornika ideje da se stadion u Madridu preimenuje u Florentino Perez, ali prvi čovek Madriđana to kategorički odbacuje.

- Ponosan sam što me zovu najboljim predsednikom, to je nešto što mi zaista imponuje i dokazuje da sam radio dobar posao u Realu, ali stadion nikako ne može da se nazove po meni. Možda, ako nekome jednog dana padne na pamet, sportski centar može da nosi moje me, ali stadion mora da bude "Santjago Bernabeu". To je čovek čiju smo ideju sledili, koji je stvorio ovaj klub, a u međuvremenu je njegovo ime postalo brend. Neki klinci ne znaju ko je on bio, ali kad se kaže Santjago Bernabeu misli se na stadion Real Madrida i to tako mora da ostane do kraja sveta - jasan je Perez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike