Belodedićev idealni tim naljutiće svakog navijača Crvene zvezde! (FOTO)

09.11.2022

12:42

0

Autor: 24sedam

Legendarni štoper odredio svojih 11 igrača

Belodedićev idealni tim naljutiće svakog navijača Crvene zvezde! (FOTO)
Copyright Printscreen/YouTube

O ukusima ne vredi raspravljati, ali opet...

Gostujući u jednoj emisiji na rumunskoj TV, legendarni igrač Steaue i Crvene zvezde Miodrag Belodedić pristao je da od svojih saigrača iz dva bivša evropska šampiona napravi idealni tim.

Njegov izbor se neće svideti većini navijača Crvene zvezde, a verovatno i njegovim bivšim saigračima sa Marakane. Razlog je više nego očigledan - samo dvojica crveno-belih od 11: Robert Prosinečki i Darko Pančev.

U prvom momentu među 11 u veznom redu je bio i Siniša Mihajlović, ali onda je novinar podsetio Belodedića da nije uvrstio u timu Georgi Haždija, pa je tako izvisio član trofejnih crveno-belih.

Printscreen/YouTube
 

Još je u razmatranju bio i golman Stevan Stojanović, ali je prednost dobio Dukadam, dok Dejan Savićević nije mogao da se smesti ni u vezni red, ni u špic pored Pančeva.

Steaua je osvojila titulu prvaka Evrope pobedom nad Barselonom u finalu KEŠ 1986. godine posle penala. Helmut Dukadam je na toj utakmici zaustavio čak četiri penala igračima španskog kluba, pa je Steaua slavila sa 2:0 posle jedanaesteraca.

Tri godine kasnije Belodedić je pre revolucije u Rumuniji prebegao u Srbiju. Poptisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, ali je pravo nastupa stekao tek posle godinu dana pauze. U čuvenom Zvezdinom maršu ka evropskom tronu Belodedić je bio stub odbrane i tima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike