Ronaldo prozvao selektora Brazila! Zašto u Katar ne vodiš ovog dečka?!

08.11.2022

14:48

0

Autor: 24sedam

Ima samo 16 godina i već je u prvom timu Palmeirasa

Ronaldo prozvao selektora Brazila! Zašto u Katar ne vodiš ovog dečka?!
Ronaldo - Copyright Printscreen/Twitter/@TNTSportsBR

Fudbalska reprezentacija Brazila igraće na Mundijalu u Kataru u grupi sa Srbijom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu odigraće 24. novembra protiv naših "Orlova", a selektor Tite je i objavio spisak.

Na njemu se našlo 26 imena, ali se izbor nije svideo nekadašnjem napadaču "Selesaoa", Ronaldu. Legendarni fudbaler smatra da je moralo da se nađe mesto za 16-godišnjeg Endrika Felipea.

- Mnogi žale što nije pozvan Gabrijel Barbosa, ali da sam ja selektor u reprezentaciju Brazila, ja bih pozvao Endrika - rekao je Ronaldo i nastavio da hvali momka koji je ove sezone odigrao pet mečeva za prvi tim Palmeirasa i dao tri gola.

- Perspektivan je i igra kao profesionalac. Mundijal bi za njega bio senzacionalno iskustvo - dodao je Ronaldo, koji je 1994. godine bio sa selekcijom Brazila u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Mislim da to nedostaje brazilskom timu. Dunga nije pozvao Nejmara 2010. u Južnu Afriku, ali je zato Karlos Alberto Pereira poveo mene sa 17 godina na Mundijal u Ameriku. Luiz Felipe Skolari vodio je Kaku 2002. u Japan i Južnu Koreju - zaključio je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Inače, interesovanje za Endrika su već pokazali Real, Čelsi i Pari Sen Žermen. Pošto je obeštećenje 60 miliona evra, već se može očekivati transfer u Evropu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike