Poslušajte himnu za Mundijal! "Preko sveta", samo za Piksijeve "Orlove" (VIDEO)

04.11.2022

13:32

0

Autor: 24sedam

Pesmu je napravio Stefan Đurić Rasta

Poslušajte himnu za Mundijal! "Preko sveta", samo za Piksijeve "Orlove" (VIDEO)
Rasta u spotu Preko sveta - Copyright Prinstcreen/Youtube/Balkanton Gang

Fudbalska reprezentacija Srbije će za tačno 20 dana odigrati svoju prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru. Tada će ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija odmeriti snage sa Brazilom, a posle toga slede i dueli sa Kamerunom i Švajcarskom.

Navijačka euforija traje već izvesno vreme, pa je reper Stefan Đurić Rasta napravio i pesmu "Preko sveta".

- Pesma je nastala malo pre pobede Srbije nad Portugalom koja nas je odvela direktno u Katar. Dok sam sedeo u svom stanu i gledao najavu za tu utakmicu, kroz glavu mi je prošla činjenica da naši fudbaleri nemaju himnu i da su svojim zalaganjima zaslužili pesmu koja će biti posvećena njima, ali i svim navijačima u Srbiji. Numera je spoj ljubavi prema zemlji, fudbalu i muzici - rekao je Rasta.

Inače, pesmu prati i filmski spot koji je režirao Lazar Bodroža, inspirisan teškim vremenima u kojima su odrastali naši reprezentativci.

- Zanimljivo je da je završena baš tog dana kada smo se zvanično kvalifikovali na Mundijal. Ubrzo se javila i ideja za spot koji je rađen kao film u kojem je opisana ova generacija reprezentativaca koja je iz razrušene Srbije došla do terena i reflektora velikih svetskih stadiona.

Pored toga, akcenat smo stavili i na rodnu ravnopravnost, jer fudbal je i za devojčice. Voleo bih da ova numera donese sreću našim reprezentativcima i naprave veliki uspeh u Kataru i donesu sreću Srbiji - dodao je Rasta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike