Katar plaća špijune iz Engleske i Velsa, a možda ih bude i iz Srbije! Ovaj Mundijal će stvarno biti nešto posebno!

04.11.2022

12:01

0

Autor: 24sedam

Organizatori SP u fudbalu do detalja razradili taktiku pred početak turnira

Katar plaća špijune iz Engleske i Velsa, a možda ih bude i iz Srbije! Ovaj Mundijal će stvarno biti nešto posebno!
Copyright Profimedia

Od momenta kada je Katar izabran za domaćina Svetskog prvenstva mnogo je kontroverzi bilo u vezi sa ovom odlukom FIFA.

Problema i problemčića ima i danas, na jedva nešto više od dve nedelje do početka takmičenja, a organizatori su se, kako piše britanski Tajms, odlučili za taktiku koja bi se mogla pokazati veoma dobrom.

Ovaj magazin piše kako će grupa od 40 engleskih navijača imati ulogu "špijuna", odnosno da će ih Katar plaćati da odrade neke zadatke tokom Mundijala!

 

 

A zadaci su jednostavni. Za džeparac od 60 funti po danu, plus pokrivene troškove letova, hotela i ulaznica za utakmice, potrebno je da šire pozitivne poruke o iskustvu tokom SP, da pevaju određene pesme, prijavljuju objave na društvenim mrežama koje kritikuju Katar i organizaciju Šampionata.

Na utakmicama će morati da nose obeležja svojih reprezentacija, a tokom prenosa susreta imaće i po nekoliko kadrova u kojima će morati da prave dobru atmosferu i tako stvore sliku o sjajnoj zabavi na tribinama.

Pored engleski "špijuna" najavljuje se i 40 njih iz Velsa, a Tajms piše da će ista praksa biti sprovedena u delo za sve države, pa samim tim i Srbiju, čije reprezentacije učestvuju na Mundijalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike