Biće kvoruma, ali ne i izbora! Novog predsednika FSS dobija nakon Mundijala!

31.10.2022

21:14

0

Čeka se na novo zasedanje u Staroj Pazovi

Biće kvoruma, ali ne i izbora! Novog predsednika FSS dobija nakon Mundijala!
Izborna skupština FSS02 - Copyright MN Press

Današnji dan protekao je u znaku izbora za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a jedini kandidat za visoku funckiju bio je Nenad Bjeković. Međutim, kako nije bilo kvoruma, jer se nije pojavio dovoljan broj delegata, sada govorimo o neuspešnim izborima i otkazanoj Skupštini.

Prema današnjim navodima, sednica je odložena za 24 sata, pa će se i sutra okupljanje obaviti u Staroj Pazovi. Ali, kako prenosi Mozzart sport, sve će se dodatno prolongirati i to za period nakon Svetskog prvenstva koje se u Kataru održava od 18. novembra do 18. decembra.

Inače, Bjeković, koji i jeste jedini kandidat da zameni Slavišu Kokezu, koji je podneo ostavku na predsedničku funckiju, nije po volji Crvene zvezde, koja se više puta oglašavala tim povodom i najavljivala bojkot, a navijači crveno-belih su otišli korak dalje i najavili proteste.

Najavljeno pomeranje sednice za 24 sata, naravno će doneti i održavanje iste, po svim pravilima koji se nalažu, ali izostaće s dnevnog reda jeste izbor predsednika i izbor izvršnog odbora FSS-a, kao i izbori nezavisnih tela FSS-a.

Na novog predsednika, čekaće se minimum do 2023. godine, a nije isključeno da će u tom periodu biti i novih kandidata.

I dok se sve to pomera posle Mundijala, aktuelna garnitura ostaje na vlasti u tehničkom mandatu

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike