FIFA i UEFA prete kaznama! Ovo su opcije, šta sve može da se desi na novoj Izbornoj skupštini FSS!

31.10.2022

15:34

0

Autor: 24sedam

Za kvorum je bilo potrebno prisustvo 43 delegata, bilo ih je 30-ak

FIFA i UEFA prete kaznama! Ovo su opcije, šta sve može da se desi na novoj Izbornoj skupštini FSS!
Izborna skupština FSS02 - Copyright MN Press

Današnja sednica Izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije nije održana u Staroj Pazovi. Nije bilo kvoruma, za koji je neophodno da prisustvuje 43 delegata, pošto ih u Skupštini ima ukupno 85.

Danas ih je bilo oko 30 što je znatno manje od potrebnog. Tako da nije ni bilo prilike da se glasa, mada je jedini kandidat Nenad Bjeković. Isto tako, sednica je odložena za 24 sata (sutra u 14), takođe u Staroj Pazovi. Radiće se po istom dnevnom redu. 

MN Press
 

Nakon otkazivanja medijima su se obratili i predstavnici FIFA i UEFA koji su najavili i mogućnost kazne. Tako da je pred nama buran događaj. Za UEFA i FIFA je najvažnije da se prekine stanje u kojem je Bjeković zvanično zamenik predsednika, a praktično vršilac dužnosti. Sigurno je da žele izbor novog rukovodstva, koje bi garantovalo stabilnost u narednom periodu. Uostalom, to su naglasili u današnjem obraćanju.

Podsetimo, FSS nema predsednika od marta prošle godine, kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku. Od tada je na snazi "v.d. stanje".

I koje su onda opcije posle današnjeg pomeranja?

Najvažnije je da se delegati (dovoljan broj) pojave u Staroj Pazovi. Samo na taj način, ispoštovao bi se statut, odnosno sednica bi bila održana na predviđeni način. U tom slučaju bile bi izbegnute kazne i eventualno nametanje nekog rešenja sa strane, od UEFA i FIFA.

Naravno, onda ostaje mogućnost da se Bjeković podrži, odnosno da bude izabran. Ali postoji i druga opcija. Na primer mogućnost da delegati koji nisu zadovoljni Bjekovićem kao kandidatom daju svog predstavnika.

Podsetimo, Crvena zvezda je poslala javni apel da se izbori odlože na nekoliko meseci, pošto je izrazito bila protiv Bjekovića. Tako da je moguće i neko odlaganje, odnosno održavanje još jedne Skupštine.

Ali ponavljamo, najvažnije je da sutra bude kvoruma.

Ono što dodatno komplikuje situaciju je da se Mundijal u Kataru bliži, odnosno da je ostalo manje od mesec dana. Tako da bi svaki potres mogao negativno da utiče na ekipu.

U svakom slučaju, sutra će se sve znati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike