Branko Nordeus ulazi u FSS! Ovo su Bjekovićevi potpredsednici, ministar Nedimović među njima

22.10.2022

11:18

0

Nova imena, ali neka od starih su precrtana

Branko Nordeus ulazi u FSS! Ovo su Bjekovićevi potpredsednici, ministar Nedimović među njima
nedimovic mordeus copy - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/Antonio Anhel

Nenad Bjeković je jedini kandidat na predsedničkim izborima u Fudbalskom savezu Srbije, a sada se pojavio i sastav njegove "vlade" i on deluje prilično impresivno!

Kako saznaje Sportski žurnal, Bjeković je predložio četiri potpredsednička mesta, ali i ljude za ta mesta. Ime koje najviše upada u oči na tom spisku je ono Branka Milutinovića, jednog od osnivača Nordeusa, najuspešnije srpske IT kompanije.

Milutinović je sada i izvršni direktor ove kompanije za razvoj mobilnih video-igara, jedne od najuspešnijih u globalnim okvirima. On je poznat kao veliki navijač Partizana i ljubitelj sporta, o čemu često piše na društvenim mrežama.

Tu nije kraj, jedan od potpredsednika bi trebalo da bude Branislav Nedimović, dosadašnji ministar poljoprivrede, koji je ranije bio angažovan u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Tu je i Aleksandar Mihailović, vlasnik kompanije IPS Energy, kao i Goran Karić, ranije prvi čovek Napretka u eri angažovanja Marka Miškovića u Kruševcu, koji je bio i deo fudbalske vlade Tomislava Karadžića.

Kao čelnici regionalnih saveza, mesta u novom Izvršnom odboru FSS dobiće Marko Zdravković (FS Beograda), Zoran Ignjatović (FS Regiona istočne Srbije) i Nebojša Živanović (FS Regiona zapadne Srbije), s obzirom da su njihove organizacije i predložile Bjekovića za predsednika.

Imajući u vidu da Statut predviđa mesta u Izvršnom odboru za predstavnike Sudijske i Trenerske organizacije, ta udruženja će promovisati bivšeg arbitra Dejana Delevića i selektora Ljubišu Tumbakovića.

Region Vojvodinu bi trebalo da predstavlja Dragoljub Samardžić, bivši predsednik kluba sa "Karađorđa", a u Bjekovićevom timu će se naći i Željko Drčelić, vlasnik Kompanije Concord West. Advokat Snežana Petrović dobiće mesto kao predstavnik ženskog fudbala, a postoje indicije da će se naći mesta i za Bojana Pavićevića, koji bi trebalo da zastupa interese futsala.

Budući predsednika ima pravo da, bez uslova, imenjue još četiri člana.

U odnosu na prethodne sazive, u predlogu Nenada Bjekovića nema Dragomira Lazovića, prvog čoveka Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije. Isto tako, nije uključen ni Marjan Rnić, predsednik Komisije za žalbe FSS, izostavljen je i Janoš Žemberi, prvi čovek TSC-a, a posle vidljivih sukoba sa aktuelnim vlastodržcima izbrisan je i Novica Tončev, kao i Dragan Simović, koji obavlja funkciju predsednika FS Vojvodine.

Izbori su zakazani za 31. oktobar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike