FSS se oglasio zvanično! Evo zašto nije održana Izborna skupština, UEFA i FIFA zabrinute! (FOTO, VIDEO)

31.10.2022

14:31

0

Autor: 24sedam

Skupština je bila planirana za 14 časova, u Staroj Pazovi

FSS se oglasio zvanično! Evo zašto nije održana Izborna skupština, UEFA i FIFA zabrinute! (FOTO, VIDEO)
Izborna skupština FSS17 - Copyright MN Press

Planirana Izborna skupština za predsednika Fudbalskog saveza Srbije nije održana, zbog nedostatka kvoruma. Jedini kandidat je bio Nenad Bjeković, ali do izbora ipak nije došlo.U Staroj Pazovi se nije pojavio dovoljan broj delegata.

Prvo se obratio Stojan Radošević, predsednik Odbora za sprovođenje izbora.

- Danas nismo uslove za održavanje Skupštine, nismo imali kvorum, tako da se u skladu sa Statutom sednica može održati sutra u isto vreme, sa predviđenim istim dnevnim redom - kazao je Radošević, a onda prepustio reč ljudima uz UEFA i FIFA koji su rekli da su zabrinuti.

Svetsku organizaciju je predstavljao Elkan Mamadov, a evropsku Luka Nikola.

- Zabrinuti smo činjenicom da danas nije bilo potrebnog kvoruma. Kao što znate, mi smo u zajedničkom procesu sa FSS vezanim za izbore na svim nivoima. FSS je sada potrebno stabilnost u vođstvu, odnosno manjak nestabilnosti pošto Svetsko prvenstvo počinje samo za tri nedelje.

Po važećem statutu FSS, ako prvog dana ne bude kvoruma, ista Skupština treba da se održi drugog dana. U isto vreme, na istom mestu, koristeći isti dnevni red. UEFA i FIFA se nadaju da se sutra održi Skupština. Ostaćemo kao delegacija do sutra i videćemo šta će se desiti. Ako se ne održi Skupština, moraćemo da izvestimo naša sedišta i preduzmemo eventualne korake - kazao je Nikola.

Reč je zatim dobio Mamadov.

- Razočarani smo jer nije bilo kvoruma, a do početka Mundijala su ostale još samo tri nedelje. Ostaćemo i sutra ovde, a ukoliko se ne održi Skupština, UEFA i FIFA će zasedati po ovom pitanju i verovatno će biti posledica - upozorio je Mamadov.

Pogledajte i više fotografija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike