Partizan držao bod i nije umeo da ga sačuva: Proleće se odlučuje u Humskoj protiv Slovackog (GALERIJA)

27.10.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Crno-beli igraju meč 5. kola Lige konferencija

Partizan držao bod i nije umeo da ga sačuva: Proleće se odlučuje u Humskoj protiv Slovackog (GALERIJA)
Tan2022-10-27_185424541_1 - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u Ligi konferencija, jer su na stadionu "Alijanc Rivijera" od njih bili bolji igrači Nice rezultatom 2:1 (1:0). Golove za pobednika postigli su Pepe u 29. i Lamina u 78. minutu, dok je jedini pogodak za crno-bele bio delo Rikarda u 75. minutu.

U najvećem delu utakmice Partizan se nije mnogo pitao, jer su teško podnosili pritisak protivnika koji je posle oduzimanja lopte demonstirao svoju fizičku superiornost, brzinu i vrhunsko znanje sa loptom pre svih Pepea i Brahimija. 

Posed je uglavnom bio na strani igrača Nice, ali su opasniji napadi, makar u prvom delu poluvremena bili napravljeni pred njihovim golom. Nedostajala je smirenost kod završnog dodavanja, te lopte su se uglavnom predugo "obrađivale", pa su jednostavnim potezima oduzimane ili su završavale u prostoru gde nije bilo Meniga, Dijabatea ili Rikarda.

Kazna je brzo stigla preko fenomenalnog Pepea! Gol dao dodatni stimulans domaćima, pa je njihov pritisak potrajao još pola sata do prvih jasnih signala da im je stalna juranjava za Dijabateom i ostalima odnela snagu.  

Prodisali su crno-beli posle sat vremena igre. Uspeli su pomere linije ka polovini protivnika, da konsoliduju pas, Dijabate i Menig već su bili svoja mesta prepustili Lutovcu i Terziću i ta otresitost donela je izjednačenje. Rikardov pogodak doneo je veliku radost, ali se čvrstina defanzive negde zagubila, pa je sreću posle 180 sekundi zamenila tuga.

Partizan se večeras namerio na boljeg od sebe, ali je i protiv dobre ekipe pokazao da ima odgovore za njihovu igru. Nije znao da sačuva 1:1, pa će za sedam dana morati da se izbori za evropsku vizu na svom stadionu protiv Slovackog.

Šta će tačno biti potrebno i kakve su sve kalkulacije moguće biće poznato tek sutra, kada Slovacko i Keln odigraju svoj večeras otkazani meč po uslovom da magla to dozvoli. Utakmica se igra od 13.00.

Standings provided by Sofascore
 

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

90+4. minut - Popović ispravlja veliku grešku Belića, korner za Nicu, slave navijači Nice!

90+2. minut - Uuuuh, Urošević je pao, sudija je bio spreman da pokaže na penal, ali je onda sačekao odluku pomoćnika koji je video ofsajd. Bilo ga je!

90+1. minut - Prvi žuti, dobija ga Lamina zbog faula nad Belićem!

90. minut - Igraće se još 4 minuta!

89. minut - Pepe ide da se odmori zasluženo!

88. minut - Korner za Nicu posle starta Belića!

86. minut - Baždar umesto Rikarda!

81. minut - Beka Beka umesto Tirama.

- Otkazuje se utakmica u Uherskom Hradištu, sudija je pokazao da ekipe odu u svlačionicu, više se neće vraćati! Magla je presudila!

78. minut - Gol!, 2:1! Lemina, posle odbitka od Belića, rikošet je prevario Popovića!

75. minut - Gooool, Rikardo! Urošević je centrirao, Pavlović je smirio loptu, ona je došla do Rikarda koji nije imao milosti sa oko 14 metara - 1:1!

73. minut - Šta je želeo Rikardo? Dobio je odličnu loptu po sredini, na 16 metara, bio je neodlučan, ni da šutira, ni da uposli nekog, na kraju kad je već Nica bila konsolidovana predao je Pavloviću, na pola metzra od njega. Propala prilika, Partizan

71. minut - Izlazi Dijabate, ulazi Lutovac, Menig ide na klupu, ulazi Terzić.

70. minut - Teško je reći ko je umorniji. Ritam je poptuno splasnuo, crno-beli bez snage da izvrše pritisak.

68. minut - Dijabate uvek pod pažnjom najmanje dvojice, beka i zadnjeg veznog koji mu pomaže. Najopasniji igrač Partizana potpuno uštopovan.

66. minut - Prekid za Natha, lako za odbranu domaćih.

- Prekida se meč Slovacko - Keln, magla je opet gusta.

64. minut - Belić u duelu sa Labordom, ovaj traži penal, Mađar samo pokazuje da se nastavi meč, lopta za Popovića.

- Slovacko i Keln igraju, magla se malo razišla, ali i dalje smeta.

61. minut - Traore izlazi, ulazi Pavlović! Natho se povlači na poziciju igrača iz Malija.

59. minut - Partizan se spasava, ni sami ne znaju kako, jer malo Popović, malo sreća psprečavaju Nicu da povede sa 2:0. Serija udaraca Francuza, nijedan nije u mreži.

57. minut - Žali se Marković na povredu, lekari mu pomažu, izgleda kao da će se pridići i nastaviti meč bez problema.

55. minut - Prvi oštriji faul, napravio ga Vujačić, Vad neće da se hvata za karton, iako prekršaj jeste bio za opomenu.

53. minut - Serija pogrešnih odluka Traorea na polovini Nici, to je otvorilo šansu za kontru domaćih, Živković interveniše i šalje loptu u korner. Crno-beli su se odbranili.

49. minut - Opsada Partizanovog gola, Lemina se oprobao sa oko 18 metara, poreed stative.

47. minut - Labord iz okreta, pored Vujačića, pogađa stativu, dosta sreće za Partizan i Popovića.

46. minut - Igraće Belić umesto Fejse, nastavlja se meč!

poluvreme

45+1. minut - Ponovo Fejsa u odsusdnom trenutku za odbranu Partizana. Korner za Nicu i odbrana crno-belih.

44. minut - Prvo se spetljao Marković, pa se odmah potom ista stvar dogodila defanzivcu Nice koji je iznenada otvorio priliku za Rikarda, na kraju svega Urošević je opalio levicom, nekog je taj volej pogodio i spasio Nice neprijatnosti.

43. minut - Kontra Nice, Fejsa spasava stvar u poslednjem času!

42. minut - Menig je reklamirao igranje rukom Atala, bio je u pravu, ali šta vredi kad u Ligi konferencija nema VAR.

40. minut - Mnogo sreće za Partizan, ponovo je Pepe zapretio, Urošević je kasnio za Labordom, ali je Popović izleteo i nekako uspeo da zaustavi ovaj mlak udarac. Bio je to petipokušaj Nice, tri ima Partizan prema zvaničnoj statistici.

36. minut - Korner za Partizan posle akcije Dijabatea. Probao je Urošević, bio je najviši, ali njegova lopta nije išla ka golu, odbranila se Nica.

33. minut - Dante glavom preko gola, posle kornera Pepea.

29. minut - Gol, Pepe - 1:0, loša reakcija Partizanovih veznih igrača koji nisu ispratili Pepea, tako da je bivši igrač Arsenala ušao u srce kaznenog gde ga je dočekala lopta i prilika da matira Popovića sa desetak metara koju on nije propustio.

 

26. minut - Braimi šutira, Marković blokira u aut.

25. minut - Crno-beli zasad dobro kontrolišu loptu i prostor, brzina protivnika ne može da dođe do izražaja, samo da se popravi preciznost dodavanja, pogotovu onih na polovini Nice.

20. minut - Meniiiiig, pored gola! Odlična prilika, šut sa ivice kaznenog, polulevo, gađao je usprotni ugao, zamalo!

19. minut - Možda je lopta više u nogama domaćih, ali opasniji napadi su bili gostujućeg tima.

19. minut - Nica ima posed 70 odsto, 30 odsto Partizan!

16. minut - Kontra Nice, Pepe je ostao u kaznenom da leži ispred Popovića, onda je rekontru pokrenuo Natho do Rikarda, koji je uputio prvi šut u okvir gola, Nicin čuvar mreže Bulka je odbranio. Pepe je dobio pomoć lekara.

14. minut - Marković ponovo na mestu, ali njegov odbitak došao je do Tirama koji je sa distance pokušao, nije imao nikog u bloku. Sve se završilo gol-autom.

13. minut - Ovaj napad je obećavao, Traore ga je završio udarcem koji je bio loš.

11. minut - Natho greši, tražio je Rikarda, propao još jedan pokušaj kontre.

10. minut - Inicijativa Nice, posed drže Francuzi, crno-beli su se opredelili za kontre na Meniga i Dijabatea, jedan pokušaj Traorea prema holandskom fudbaleru nije prošao zbog nepreciznosti duge lopte.

8. minut - Prvi korner za Nicu nakon Vujačićevog skoka na Pepeov prekid. Dobra odbrana Pepeovog kornera, Živković sa prve stative skida ovaj centaršut.

7. minut - Dva ozbiljna pokušaja Nice preko leve strane, oba puta su dobro intervenisali štoperi Vujačić i Marković.

3. minut - Prvi ozbiljniji napad Nice, Urošević dobro reaguje, izbacuje loptu u aut. Ponovo po istoj strani napad domaćih, Atal je centrirao, Popović uhvatio loptu.

- Utakmica u Uherskom Hradištu Slovacko - Keln se odlaže za najmanje sat vremena zbog guste magle koja je prekrila stadion.

1. minut - Počelo je, prvi napad, Dijabate zapretio, Rikardo nije primio lepo loptu!

Fudbaleri Partizana večeras (18.45, Arena Sport Premium 1) na "Alijanc Rivijeri" protiv Nice ima prvu meč loptu koja osigurava prezimljavanje u Evropi i nove prolećne mečeve u nokaut fazi Lige konferencije.

Ako crno-beli naprave još jedan veliki podvig i iz Nice ponesu tri boda biće zagarantovano prvo mesto u grupi i proleće u Evropi, i to bez baraža Lige konferenciji. Osvojeni bod bi takođe ostavio Partizana na prvom mestu, ali bi onda u poslednjem kolu morao da se protiv Slovackog bori za prvo mesto.

Gordan Petrić za večerašnji duel ne može da računa na povređene Patrika Andradea i desnog beka Aleksandra Filipovića. To znači da će uz aut liniju najverovatnije zaigrati Marko Živković, dok reprezentativac Zelenortskih ostrva svakako nije standardan u poslednje vreme, jer su prednost na poziciji u veznom redu dobijali Bibars Natho, Hamidu Traore, Ljubomir Fejsa i Kristijan Belić.

BLOG UŽIVO

Nica - Partizan

Stadion Alijanc Rivijera. Kapacitet: 36.100. Sudija: Ištvan Vad II (Mađarska)

Nica: Bulka, Atal, Rosario, Dante, Bard - Boudi, Lemina, Tiram - Pepe, Laborde, Brahimi.

Partizan: Popović, Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Fejsa - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo.

- Ispred stadiona su i navijači Partizana poznati kao članovi grupe "Grobari Pariz"

"Nemamo nijedan problem ovde sa navijačima Nice, kada su oni bili u Beogradu respektovali su nas, ovde imamo i respekt policije.

 

- Domaće tv stanice javljaju da je meč Nica - Partizan pod posebnom prismotrom organa bezbednosti koji su iskusili huliganizam u njegovom najgorem obliku kada je gostovao Keln.

 

 

- Čuje se pesma navijača Partizana:

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike