Partizan na lepotici Mediterana ostvaruje evropske snove! 24sedam vam predstavlja Nicinu kuću "Alijanc Rivijeru" (VIDEO, GALERIJE)

26.10.2022

13:21

0

Autor: 24sedam

Stadion Nice star devet godina, koštao čitavih 250.000.000 evra

Partizan na lepotici Mediterana ostvaruje evropske snove! 24sedam vam predstavlja Nicinu kuću "Alijanc Rivijeru" (VIDEO, GALERIJE)
alijanc rivijera - Copyright 24sedam

Partizan sanja da pred poslednjih 90 minuta u grupnoj fazi Lige koneferencije završi sav posao oko plasmana u prolećni deo ovog evropskog takmičenja, a lepše mesto za ostvarenje svojih snova nije mogao da poželi - "Alijanc Rivijera", dom fudbalera Nice.

"24sedam" ekskluzivno vam predstavlja najlepši stadion na jugu Francuske, izgrađen 2013. godine sa ciljem da bude domaćin učesnicima Evropskog prvenstva 2016.

Ovaj objekat izgrađen je na lokaciji starog stadiona "Municipal du Ray" u roku od dve godine, po ugledu na Alijanc arenu u Minhenu.

 

 

Prema dostupnim podacima na internetu, izgradnja je koštala ogromnih 250.000.000 evra, iako kapacitet ne prelazi 36.500 mesta za fudbalske mečeve, dok se za ragbi duele broj gledalaca redukuje za oko 1.000. 

Svaki fudbalski meč na "Alijanc Rivijeri" je pravi mali spektakl za navijače koji po prvi put dolaze da gledaju Nicu.

Sa prvim taktovima pesme "Nisa la bella", koja je klupska himna i nezvanična himna grada nastala 1906. godine, na teren izlaze barjaktari, a za njima na centar terena sleće beloglavi orao, simbol Nice, praćen glasovima navijača kao kod isčekivanja gola na utakmici.

 

Nicini navijači su veoma privrženi ekipi. Slobodno se može tvrditi da su njihovi najveći rivali svi oni koji se nalaze u okruženju Nice. Nekada su to bili navijači Kana, ali otkako se nekada stabilni francuski prvoligaš nalazi na amaterskom nivou, sada se derbi "Côte d'Azur" igra protiv Monaka.

 

Ipak, najžešće bitke dešavaju se sa pristalicama Olimpika iz Marseja, a odnedavno je oživelo i rivalstvo sa korzikanskim Ajačiom koji se vratio u elitu.

Zbog policijskih saznanja navijačima Nice bilo je zabranjeno putovanje na utakmicu protiv Ajačija 11. septembra.

Očekuje se da sutrašnjoj utakmici prisustvuju i navijači Partizana. Svi zainteresovani mogli su "onlajn" da kupe karte po ceni od 2.100 dinara. Domaćin je uveo posebnu pogodnost za mlađe od 16 godina i za njih će ulaznica koštati svega pet evra.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike